Nicky Cruz blir sommerens hovedtaler

Den 8. til 16. juli samles den store Sarons Dal-familien fra hele bredden av Norges kirkelandskap til ti festdager for alle generasjoner.

– Vi har de fleste folkene på plass, og vi kan se fram mot et svært flott stevne. Hovedtaler blir Nicky Cruz som blir med oss de første dagene. Han er jo godt kjent i Sarons Dal gjennom tidligere besøk. Ellers er det godt mulig at den verdenskjente sangeren Michael W Smith kommer med fullt band fredagen den siste helgen. Dette arbeider vi med, sier stevnesjef Sten Sørensen.

Stevnesjefen er også full av lovord for de mange talerne som blir å høre på møter og seminarer i løpet av Stevneuken.

– Vi har også mange gode talere som kommer til Stevnet. Vi er heldige som har gode relasjoner med mange. Til sommeren kommer blant annet Andreas Hasseløy, Thomas Åleskjær, Øystein Gjerme og Egil Svartdahl. Og selvsagt vår egen Rune Edvardsen vil også tale.

Sten Sørensen forklarer videre at seminarene som ble holdt for første gang i fjor, med et tema som ble fulgt opp med panelsamtale i etterkant, slo godt an. Dette konseptet kommer også til sommeren. På mandagen under Stevnet er temaet: «Er godhet og barmhjertighet menighetens sterkeste varemerke?» Da innleder Egil Elling Ellingsen fra IMI-kirken i Stavanger. På tirsdagen innleder Stina B. Johansen over temaet: «Hjelp, jeg har tenåringer!»

På onsdag formiddag er emnet: «Tør vi snakke om Jesu gjenkomst? Hvorfor er forkynnelsen blitt taus?» Her innleder Gordon Tobiassen og Leif S. Jacobsen.
Torsdag formiddag: «Er Bibelens moral blitt gammeldags? Hvordan møte moderne livsstil som samboerskap, homofili og alkoholbruk?» Her innleder Anne Gustavsen. Dette er jo et viktig tema. Fredagens seminar er også aktuelt: «Hvorfor skal vi drive misjon om fortapelsen er avlyst?» Her innleder Øystein Gjerme.

– Vi prøver å finne en god blanding i panelet til seminarene, så her er det bare å glede seg, sier Sørensen. Han har ikke alle på plass enda, derfor ønsker han ikke å gå ut med navn på deltakerne i panelet.

Foruten alle gode møter og seminarer, er det også et stort høydepunkt det som gjøres innfor planetene og i satsingen for barna, påpeker Stevnesjefen.

– Planetene i Sarons Dal er unike. At vi samler rundt 1000 barn er enestående! Og det beste av alt: Barna vil tilbake! Derfor er barna en viktig ressurs også når det gjelder å få med seg foreldrene og foresatte til Sommerstevnet. Barna er våre misjonsagenter, sier Sten begeistret og smiler.

Stevnesjefen understreker også at Stevnet er et sted der hele bredden av Guds folk kan føle seg hjemme.

– Stevnet er for folk fra hele bredden av kirkelandskapet. Vi fokuserer på det sentrale i evangeliet, frelsen i Jesus Kristus, og konsekvensen av det livet, som er misjon. Hensikten med Stevnet er veldig enkel. Det er å samle hele Sarons Dal familien til oppbyggelse og inspirasjon. Vi har mange som har fått en relasjon med oss gjennom Troens Bevis bladet og andre skrifter. De støtter kanskje ett misjonsprosjekt, eller de har barn, familie eller venner som kommer og er blitt berørt av Stevnet på forskjellig vis. Familien vår er stor, og vi gleder oss veldig til å se den igjen til sommeren!

Men samtidig fremhever Stevnesjefen at det også er nye familier og enkeltpersoner som finner veien til Stevnet hvert år.

– Vi vet at familier med barn gjerne søker på nett for å finne det mest familievennlige Stevnet, og hver sommer hører vi fra nye besøkende som er storfornøyde over det yrende livet og hva de og barna får oppleve i Sarons Dal. Men når det er sagt, er det naturligvis rom for alle, også de som kommer uten familie og har andre behov. I Sarons Dal er det lett å finne nye venner, og det er mye sosialt mellom møtene.

Sett av datoen nå: Den 8. til 16. juli er alle velkommen til Sarons Dal i Kvinesdal.

– Det kommer til å bli sommerens høydepunkt for mange, lover stevnesjef Sten Sørensen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter