Mellom tro og ateisme for arabere

Miracle-kanalen opplever at arabiske ateister kommer til tro mens de ser på TV-programmene.

På tross av at Midtøsten og Nord-Afrika regnes for å være en religiøs region, har dette området nå et overaskende høyt antall ateister. I kjølvannet av økende religiøs ekstremisme og politisk maktmisbruk i religionens navn, er det et økende antall som har mistet troen på Gud i denne regionen. Selv om hovedandelen av de nye ateistene holder sin overbevisning skjult, av frykt for å bli utstøtt av familie og venner, eller bli straffet av strenge anti-frafall lover, er det en bevegelse som ikke går upåaktet hen.

Enkelte land i Midtøsten er også langt mindre religiøse enn deler av Europa. Ifølge en 2012 WIN/Gallup meningsmåling, sa 33 prosent i Libanon og 29 prosent i de Palestinske områdene at de ikke var religiøse. Selv i Saudi-Arabia var tallet 19 prosent, som utgjør seks millioner folk. Til sammenligning, var det kun 15 prosent i Italia som indentifiserte seg som ikke religiøse.

Ifølge den samme meningsmålingen var det 18 prosent i den arabiske verden som sa at de ikke var en religiøs person, noe som utgjør 75 millioner mennesker. Undersøkelsen oppdaget også at blant verdens 20 mest religiøse land på planeten vår, var det kun ett, Irak, som befant seg i Midtøsten og Nord-Afrika.

Både Algerie, Bahrain, Irak, Kuwait, Libya og Oman har lover mot blasfemi, eller det «å fornærme Allah», og disse lovene blir i flere tilfeller brukt til å straffe ateister.

Men Miracle-kanelen har oppdaget noe interessant. Kanalen, som når ut til 22 arabiske land med TV-sendinger 24-timer i døgnet, hører fra et bredt spekter av arabiske seere som ikke er kristne. Blant dem som har snudd ryggen til sin tradisjonelle religion, er det mange som opplever en stor sorg over å ha mistet noe så fundamentalt som troen på en Gud.
 
Når de får bibelske svar på spørsmålene som gjorde at de forlot sin religion, opplever Miracle-kanalen at det er flere som tar imot evangeliet og Jesus med åpne armer.

– Utfordringen vi nå møter er ikke bare å svare muslimer som kontakter oss, men også ateister. De ber oss om å bevise Guds eksistens, et spørsmål som var utenkelig i den arabiske verden for kort tid siden, forteller Troens Bevis sitt oppfølgingskontor.

Derfor har Miracle-kanalen også produsert en programserie som heter «Mellom tro og ateisme». Dette programmet er for seere som tviler på Guds eksistens og har ubesvarte spørsmål.

Den første sesongen tok for seg betydningen av ateisme, Guds eksistens, og hva de forskjellige religionene og -ismene tror.

Den andre sesongen går videre og tar opp spørsmål som «hvem er Gud?», «hvordan kan vi være sikre på at det finnes en Gud?», «hvorfor er det kun én Gud?»; «hva er Guds navn og karakter?», «hva gjorde Gud før Han skapte verden?».  Og kanskje viktigst av alt, «kan jeg ha en relasjon med Gud utenfor den religiøse rammen?»

– Vi er fornøyd med programserien og ser at den skaper respons hos flere seere, forteller oppfølgingskontoret.

– Det er flere seere som kontakter oss over lengre tid med spørsmål, men når de først blir overbevist i sitt indre og får en personlig relasjon med Gud, blir de ofte sterke vitner for Jesus i den arabiske verden.

Vitnesbyrd fra TV-seer i Saudi Arabia:
«Jeg er en 30 år gammel mann fra Saudi-Arabia. Jeg hadde et sterkt behov for å søke etter sannheten. Men jeg følte meg som en sviker. At jeg sviktet alt som jeg var opplært til å tro på. Men på tross av mine bønner var det ingen som ledet meg mot sannheten. Det var bare tomt. Jeg surfet mellom TV-kanalene og kom over Miracle Channel. Det var en lovsang som ble spilt på kanalen, og jeg begynte å synge med. Da var det noe som rørte seg inni meg. Det skjedde noe i mitt indre. Jeg fortsatte å se på programmene deres i hemmelighet. Nå har jeg også tatt imot Jesus som min frelser. Det er første gang jeg forteller dette til noen. Jeg håper jeg kan finne andre kristne å ha fellesskap med. Det er mitt største ønske.»Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter