Fritidsklubb vinner ungdommer i Nepal

Over 70 ungdommer fikk høre evangeliet under en talentkonkurranse på Fritidsklubben Rock House i Katmandu.

Den 25. november holdt Troens Bevis evangelister i Nepal en talentkonkurranse i den nyåpnede fritidsklubben for ungdommer, Rock House. Det var over 70 som deltok i talentkonkurransen, der ungdommene både stelte i stand, rigget scenen og stod for programmet.

– Hensikten var å gi ungdommene en anledning til å vise sine skjulte talenter. Og det var tydelig at det var et populært tiltak, sier lederen for klubben, som også er en av Troens Bevis sine feltledere i Nepal.

Han forteller videre at talentkonkurransen gav de kristne ungdommene som allerede går på fritidsklubben en god anledning til å invitere venner til å være med og delta.

– Enkelte hjalp til med å pynte, andre serverte te og kaffe, mens andre var med på å planlegge programmet, i tillegg til dem som deltok i selve konkurransen, forteller feltlederen.

Konkurransen var satt til en lørdag ettermiddag. Den formelle delen ble innledet med nasjonalsangen, og den uformelle delen med sang fra en av de nye deltagerne. Da det er forbudt med åpen evangelisering in Nepal, må evangelistene fremtre med stor visdom i hvordan de formidler evangeliet, spesielt på arrangement som er åpne for alle.

Selve talentkonkurransen bestod av ungdommer som danset, stand-up komikere, diktlesning, og sang og musikk.

Scenekunst er dessuten en viktig del av den nepalske kulturen, der diktfremføring og tradisjonell dans og musikk blir høyt verdsatt. Men ungdommer i Nepal er også tilknyttet det globale verdenssamfunnet gjennom internett, og kulturen deres preges også av vestlig musikk og klesstil.

Midt under talentkonkurransen gav feltlederen til Troens Bevis en motiverende tale fra Bibelen der han snakket om hver persons indre verdi på tvers av personlige gaver og talenter.

– Målet vårt er å sakte introdusere ungdommene til Jesus, dette var bare begynnelsen, sier feltlederen.
Det ble også tid til å høre et personlig vitnesbyrd fra en kjent sanger som er blitt en kristen. Han fortalte hvordan Guds kjærlighet og nåde hadde forandret livet hans, i tillegg til at han sang en kristen sang.

– Det var veldig spesielt, og vi kunne tydelig se at ungdommene ble grepet av vitnesbyrdet.

Feltlederen sier videre at de var fornøyde med talentkonkurransen og at de nå ser frem til å bygge videre på det som er sådd.

– Ungdommene fikk indirekte høre evangeliet og de fikk litt kunnskap om frelsen. Nå gleder vi oss til å bygge videre på det som nå er sådd. Da evangeliet er helt fremmed for de fleste, må vi ta et steg av gangen, forklarer han.

Feltlederen er også ansvarlig for Troens Bevis sitt oppfølgingskontor for Introkurset «Det Nye Liv» i Katmandu.  I løpet av ukedagene er det mange ungdommer som kommer til fritidsklubben for å være med på forskjellige aktiviteter. De får også etter hvert tilbud om at ta Introkurset, noe som gir dem en grunnleggende introduksjon til evangeliet. Etter fritidsklubben åpnet dørene tidligere i høst, er det allerede ungdommer som er kommet til tro.

Ønsker du å være med å støtte misjonsarbeidet til Troens Bevis med en gaven, kan du klikke her.

Bildegalleri:

Zanzibar

Ungdommer som kommer til Rock House.

Zanzibar

Møte i Rock House.

Zanzibar

Her stelles det istand til fest.

Zanzibar

Ungdommene kan delta på flere aktiviteter. Her får de opplæring i gitar og andre instrumenter.

Zanzibar

Her får ung jente undervisning i introkurset for den kristne tro, «Det Nye Liv». 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter