En etter en på Zanzibar

Zanzibar er ikke som andre steder. Muslimene er sterke, noen radikale, på disse øyene utenfor den tanzanianske kyst. Flere av evangelistene jeg møter beskriver fysiske angrep i detalj.

– I 2012 brant ekstremister kirken min. I dag bygger vi ny med 2000 stoler forklarer vår feltleder på øya Dickson Kaganga. To kirkeledere ble skutt på øya for godt tre år siden.

Evangelist Amini forteller at han har memorert ordene fra Jesus: «Jeg sender dere ut blant ulver», før han introduserer meg for en nyfrelst ung muslimsk mann.

De innfødte evangelistene trosser frimodig faren for forfølgelse, er sterke og fokuserte i sitt oppdrag, går fra landsby til landsby, banker på dører og oppsøker grupper av folk. De blir jaget og truet med kniv. Men noe vil høre, og noen tar imot Jesus. Hvert år ber hver av våre 33 evangelister til frelse med fra noen få til opp til 30. Noen er muslimer.

– Min to år gammel sønn ble slått til blods av en muslimsk mann som jeg forsøkte å vitne for. Mannen lovte meg hevn. Og han gjorde det, sukker evangelist Olivia som på ingen måte har latt seg skremme.

Jeg har nå selv sett forfølgelsen, jeg har hørt historiene, jeg har snakket med nyfrelste muslimer og jeg har sett evangelistenes frimodighet. På den måten går evangeliet frem her på øya, ikke i hopetall men EN ETTER EN. Og et menneske er mer verdt enn hele verden.

Våre innfødte evangelister her bidrar sterkt til det. Enhver kristen bør ha sin stedfortreder ved «jordens ende». Tenk å vite at hver dag du går på skole eller jobb i Norge så vet du at en evangelist jobber for deg her ute. Dette funker!

STØTT NÅ!

Bildegalleri:

Zanzibar

Feltleder på Zanzibar, Dickson, viser meg rester fra sin nedbrente kirke.

Zanzibar

I samtale med en av evangelistene utenfor hans simple bolig.

Zanzibar

Amini i hvit skjorte sammen med den nyfrelste muslimske mannen.

Zanzibar

Olivia. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter