Mange buddhister kommer til tro i kirken til pastor Yogesh

Byen Dentam, med 25.000 innbyggere, ligger i et skrånende høydedrag i vest Sikkim distrikt – på nordspissen av India. Landsbyen utgjør en bitteliten del av det rigide Himalayaområdet og er et paradis for naturelskere og fugleinteresserte. Her fikk jeg treffe en av Troens Bevis’ nærmere 200 Himalayaevangelister.

Pastor Yogesh er tidligere hinduist og bor i et skur av en liten bolig bak kirka hvor temperaturen både inne og ute kan gå ned under null grader på vinteren. Kirka, som er plantet i et sterkt buddhistisk område, har også plantet tre husmenigheter de siste to årene. Alle steder Yogesh beveger seg til skjer til fots på stier og dårlige veier.

– Dersom mulig skulle jeg hatt støtte til ett par evangelister som kan ta seg av husmenighetene der ute. Mye av dagene mine går med til lange fotturer, beretter Yogesh stille.

En ung dame, som nettopp er trent og disippelgjort, er klar til å flytte ut til en unådd landsby der en av Yogesh sine huskirker nettopp er plantet. Jeg fikk selv være med ut til landsbyen i skogen, der de ti første medlemmene av huskirken var samlet i en liten stue.

konsert

I samtale med Yogesh (th) i familiens lille stue like bak kirken.

– Gud kalte meg til Dentam for å plante og bygge denne menighet som nå har nærmere 100 medlemmer. Menigheten øker i antall hele tiden. Flere titalls har blitt frelst og 15 nyfrelste er nå klar til å bli døpt. De fleste er buddhister, men også hinduer blir frelst. Syke tilkaller meg for å be for dem og det skjer ofte helbredelser. Mennesker kommer til kirka og til tro. Men jeg må ofte ut i jungelen for å besøke medlemmer av kirka og be for syke. Leoparder og bjørner gjør det farlig å være der sukker Yogesh.

Pastoren gir meg et ferskt vitnesbyrd om helbredelse.

– En ung mann med navnet Youg hadde to nyrer som ikke fungerte. Doktor gav ham tre måneder å leve. Jeg gikk sammen med menigheten i forbønn for gutten og etter noen uker dro han tilbake til legen. Legen kunne konstatere at nyren var helbredet forteller pastoren ivrig.

konsert

Jeg fikk se en hengitt forsamling.

Det er annonsert ekstra møte i dag siden det har kommet besøk helt fra Norge. Folk er i forventning og noen må gå til fots to timer for å komme til møtet.  

Møtet blir noe av det mest spesielle undertegnede har vært med på. Mer enn 80 personer i alle aldre var samlet, og det ble ordentlig gjennombrudd i møtet. Flere manifestasjoner og helbredelser skjedde etter at Guds ord var talt, og to buddhistiske menn ble frelst.

Evangeliet om Jesus går frem i Dentam og store deler av den enorme Himalayaregionen. Det fikk jeg se med mine egne øyne.

konsert

Forbønn for syke. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter