Hva er du redd for?

Hva er du redd for, spør Svein E. Andersen med sin lune humor i Troens Bevis bladet sin faste spalte, «Slik jeg ser det».

Av alle Bibelens løfter inneholder kanskje et flertall ordene: «Frykt ikke». Det skal være 365 av dem, hvilket betyr at du har ett for hver dag! Likevel går folk flest rundt og er redd for noe, ja, kristne også. Frykt stjeler hverdagsgleden, livsgleden og arbeidslysten fra deg, og lukker ørene for Åndens stille hvisken.

I nærmere førti år gikk jeg personlig med den dødelige sykdommen høydus skrekkus horriblis, som stjal gleden over å sveve høyt over himmelens skyer og fratok meg muligheten til å male 2.etasje i privatboligen! Mens SAS, Norwegian eller Lufthansa befordret mitt muskuløse legeme jorden rundt på speiderjakt etter nye forfattere, holdt jeg meg godt fast i armlenene, svettet og hadde en puls på treningsstudionivå, og jeg så sjelden etter mulighet for å dele et vitnesbyrd om Jesus med mine medpassasjerer – selv om de kanskje fløy gjennom livet mot landingsstripa på HLV heller enn HML.

Dag etter dag er norske medier fulle av historier som spiller på frykt. Det er grunn til å frykte umenneskelige terrorhandlinger i Europeiske storbyer, men annenhver dag mister like mange barn livet før de ser daglys – i Norge – enn antall mennesker som døde i siste terrorangrep i Frankrike! Takk mamma for at du lever og kan nyte livet, som Rune Edvardsen gjorde på sin fødselsdag i sommer! Det antas at flyktningestrømmen over Europe er infiltrert av terrorister – det er den helt sikkert! Ikke glem at blant disiplene Jesus vandret sammen med i 30 år var det en tyv og en quisling! HALLO – se livet i Guds perspektiv! Han som sier: «For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.» og ikke minst: «Du elskede Jeg ber om at du må ha framgang i alle ting og være ved god helse, slik som også din sjel har det godt.» 3 Joh v.2

Du og jeg, som er Guds barn, trenger altså ikke å frykte – vi kan heller glede oss over å være på lag med Han som troner i Himmelen (Obs! Han ler! Salme 2,4) Han har gode tanker om oss, Han vil deg vel og ønsker at du skal ha framgang i alle ting og være ved god helse! Han har en plan, og Han ønsker at du og jeg skal være opptatt med den! «Han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse!» 1 Tim 2,4 Det er Hans hovedmål med flyktningestrømmen, Hans vilje for hver nabo og arbeidskamerat, hver flyktning og terrorist! Hvil i Hans gode vilje og trygge armer, og engasjer deg i tanker, ord og handling med å fullbyrde Hans plan og vilje!

(PS. Uten å stille i forbønns-kø ble jeg en dag i IMI-kirken helbredet fra høydeskrekken med ett Ord fra Himmelen, og ler høyt når jeg nå går over trinn 3 på stigen, eller er ute og flyr!)

Kilde: Troens Bevis bladet for oktober 2016.

Hver måned kan du lese inspirerende og trosstyrkende artikler og reportasjer i Troens Bevis bladet. For å få bladet gratis i posten, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter