Inviterte til poesifestival i Himalaya

For å markere 165 års dagen for den nepalske oversettelsen av Bibelen, inviterte en av Troens Bevis sine evangelister til en poesi og litteratur festival i Himalaya.

– Vi ønsker først å bygge relasjoner, så vil vi tilby dem Brevkurset senere, forteller evangelisten som virker i Himalaya områdene. Han er ansvarlig for ungdomsarbeidet i en menighet, og ungdomsteamet hans hjalp til under konferansen som ble holdt i sommer.

 Det kreative teamet hadde invitert kjente poeter, forfattere og låtskrivere til en dag i litteraturens navn.

Er dette et tiltak som slår godt an i kulturen i Himalaya?

– Ja, faktisk. Mange av de 360 som kom er akademikere og intellektuelle. Dette er et lag av samfunnet som nesten aldri opplever å bli kontaktet av kristne, da mange er litt skremt av dem. Seminaret ble så vellykket at det ble vedtatt at vi skal ha litteratur seminar hvert kvartal.

Hva snakket dere om?

– Fordi vi slo det sammen med 165 års jubileet av bibeloversettelsen til nepalsk, fikk vi anledning til å presentere Bibelens innhold ved å stille spørsmål som ungdommene svarte på gjennom drama og sang.  Spørsmål slik som: Hva sier Bibelen om skapelsen? Hvem er Jesus? Hva er frelsen?

Hvordan ble det mottatt?

– De ble veldig begeistret. Faktisk ble de så begeistret over ungdommenes innslag under presentasjonen av Bibelen at en representant fra myndighetene gav oss et betydelig skolestipend for ungdommene i menigheten vår. Det takker vi Gud for. Det betyr mye da mange av ungdommene våre kommer fra svært fattige hjem.

Hva står på timeplanen videre?

– I tillegg til ungdomsmøtene og vårt daglige arbeid skal vi snart ha en ungdomskonferanse. Da forventer vi nærmere 400 ungdommer fra forskjellige steder i Himalaya.  Til høsten skal vi også inn på vanlige skoler for å drive forebyggende arbeid mot menneskesmugling. Det er et  stort onde i denne regionen.  Slik kommer vi også i kontakt med ungdom som vi håper vil oppsøke oss i fremtiden. Det er vår erfaring at de gjør.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter