Vi er på vinnerlaget

Rune Edvardsen er hovedtaler under turneen «Generasjoner for Nasjoner». Søndag 16. oktober var han med teamet sitt i Betania, Kristiansand. Der ble de møtt med koret Exodux med inderlige sanger og Jesus-begeistring. En lydhør sal fikk høre talen til Rune.

Jeg vil peke på de mulighetene som vi mennesker har i dag. Vi lever i en tid med store muligheter. Herren har et ønske om å nå alle mennesker.

Bare i dag blir det født rundt 400 000 mennesker. Vi nordmenn har en tendens til å tenke at vi er sentrale i Guds skaperverk. Men vi er bare 5,7 millioner mennesker mot Indias 1,4 milliarder. Liker Gud indere bedre siden han skaper flere av dem? Nei, Gud har ingen favoritter. Alle er skapt for å ha samfunn med Ham. Mennesket er nemlig det ypperste i Guds skaperverk. Hans kjærlighet er for alle.

Ikke grunn til frykt
Mange mennesker lever i frykt. De har blant annet en frykt for å bli islamisert.  Hvordan kan de tenke sånn? Har Jesus flytta ut? Er ikke Han Kongenes Konge og Herrenes Herre? Har ikke Han til og med seiret over døden? Denne Jesus kommer ikke igjen for å hente halvparten av menneskeheten. Han kommer med triumf!

Ser vi på verdenssituasjonen så leder vi kristne. Det er 2,3 milliarder kristne. Det er flere av oss enn av både buddhister og hinduister. Jeg kjenner det som en profeti. Jeg er overbevist om at det vil gå med de store verdensreligionene som det gikk med jernteppet og Sovjet. Vi fryktet Sovjet. Det var iskaldt. Men når jernteppet først slo sprekker, så raknet det fort. Det var råtnet fra innsiden. Slik vil det gå med de store verdensreligionene også – de råtner fra innsiden. Mennesker lengter nemlig etter sannheten. Den er lagt ned i menneskers hjerte fra skapelsen av. I dag er det dessverre en del kristne som forkynner kristen kultur og kristen stil – istedenfor å forkynne det klare budskapet om evangeliet. Evangeliet om Jesus står seg. Han er svaret på det verden roper etter – verden roper etter sannhet og trygghet.

Det er så lett å skape fiendebilder. Men alle mennesker blir født uskyldige og rene inn i denne verden. Alle har samme inngang inn i denne verden. Så starter en programmering fra den familien de er født inn i – den kan være religiøs eller politisk.  Men midt inni alle mennesker har Gud lagt ned en hensikt.  Ingen er våre fiender. Alle er som oss – de er uskyldig kommet til jord med en hensikt om at Gud vil ha fellesskap med dem.

Jesus kan komme snart
Da jeg vokste opp sa bibellærerne at den generasjonen som fikk se at Israel fikk sin stat, skulle også få se at Jesus kommer igjen. Før Jesus kom igjen skulle alle folkeslag ha hørt evangeliet.  Da Aril talte, sa han at det var 12500 unådde folkeslag. I dag er dette tallet halvert. Det merkelige er at 87 prosent av alt misjonsarbeid som drives i verden, er i land der de allerede har hørt evangeliet. Mesteparten av de unådde folkeslagene finnes i Asia. Derfra ropes det: «Hva med oss?» Hva ville Jesus ha gjort i en slik situasjon. Jo, han ville ha hivd seg rundt for nettopp å gå til dem som aldri har hørt!

Uansett hvor på kloden man reiser, så kan man få Cola. De har gjort en god jobb på å spre sitt produkt. Det tok syv år å gjøre Facebook kjent nesten overalt på kloden. De har gjort en kjempebra PR jobb. Da kongen i Thailand døde, gikk det ikke lang tid før budskapet var spredt i verden. Man kunne til og med få se bilder av den døde kongen.

Nå er det snart 2000 år siden Jesus døde for verdens synd. Hvert 12. til 13. år øker verdens befolkning med 1 milliard. Enda er det 3 milliarder som ikke har hørt evangeliet. De aner ikke at Jesus finnes.  Vår generasjon har sett en rasende utvikling. Det var to smårollinger som snakket sammen. Den ene sa: «Du, i gamle dager fantes ikke I-pad.» I dag kan man komme til andre enden av jordkloden på noen få timer.  Et hvilket som helst budskap kan egentlig nesten spres verden over på en formiddag. Verdens kristne må være våkne og ta oppdraget. Er ikke vår frelsesdag det største som har hendt oss. Det er mange som venter på å få oppleve den dagen!

Skal vi leke litt med tall så vet vi at de 12 disiplene måtte ha vunnet 14,5 millioner mennesker hver – om de skulle ha nådd ut til hele verden. Deler man nåtidens befolkning i verden på de som kaller seg personlige kristne, må vi kun vinne litt over fire personer hver for å nå hele verden. Menigheten er Jesus kropp. Vi er til stede i denne verden. Her på jord er vi representanter for det himmelsk riket.

90 prosent av de som vinnes for evangeliet, blir kristne i ikke-vestlige land. Mange blir frelst i land som vi er litt redde for. Mange av de innfødte evangelistene må betale en pris for å forkynne evangeliet. Vi har det godt og bedagelig i forhold til disse. Likevel er det flere der ute som stiller seg villige. De sier: Vi vil gjerne gå! Troens bevis har rundt 1300 slike innfødte evangelister. I Nepal er det to flotte representanter som jeg vil trekke fram. De går på sine bein 12 timer om dagen for å spre evangeliet til menneskene som bor rundt Mont Everest-området. Der deler de ut Brevkurset vårt til mennesker som vil bli kjent med Jesus. De skrev brev til meg og ønsket seg en moped. Da ville de rekke det på en time, som de nå bruker en dag på.

Spre ditt vitnesbyrd
Hva kan så vi gjøre? Vi kan hjelpe alle de som er villige til å gå med evangeliet i sine land.  En moped der nede koster oss kanskje 25.000,- kroner. Her hjemme har vi en egen kamp. Vi må dele livet med Jesus med de vi møter. Det må inn i kulturen og i politikken. Men vårt viktigste redskap er vitnesbyrdet vårt. Det vi selv har opplevd med Jesus, vår egen troshistorie kan ingen ta fra oss.

Budskapet ble tatt godt imot. Betania, Kristiansand er allerede en partnermenighet. Denne formiddagen var det 16 personer som tegnet seg som partnere. Dette var til stor velsignelse for Troens bevis og for dem som vil være med å spre evangeliet! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter