Eliors møte med Messias

I Russland ble Elior hatet fordi han var jøde. I Israel ble han plaget fordi han var russer. Rotløs og ensom lette han etter fotfeste. Nå viser han vei for andre ungdommer.

Elior ble født i Russland i 1989. Men i 1996 da han var syv år gammel gjorde familien «Aliya» og immigrerte til Israel. I Russland ble Elior hatet fordi han var jøde og kalt med nedsettende ord og mobbet. – Noen ganger måtte jeg spise dårlig mat som var utgått på dato, forteller han til Troens Bevis.

Han forteller om hvordan livet ble i Israel: – På skolen i Israel sa barna til meg, «stinkende russer, dra tilbake dit du kom fra.» Elior følte han var annerledes enn de andre og at ingen forstod han. – Ingen aksepterte meg for den jeg var.

Familien hans hadde ingen tro. Det var storebroren som først kom til tro og det skjedde faktisk i en messiansk menighet i Russland. Da familien kom til Israel begynte storebroren å gå fast hver uke i en messiansk menighet.

– Jeg var på leting etter kjærlighet og aksept. Så jeg spurte storebror om ikke han kunne ta meg med til menigheten han gikk i. Jeg ville gjerne se om det var noe for meg og hva som var forskjellen på en vanlig synagoge og en messiansk forsamling. Elior hadde besøkt en synagoge før, men følte ikke at det var det rette, så han fortsatte sin søken etter sannhet og noe som var ekte. I menigheten følte han ekte kjærlighet og at han var velkommen slik som han var. – Det rørte ved noe i meg og ga meg en viss tilhørighet og aksept. Etter kort tid sluttet jeg likevel å gå der siden jeg mente det var hykleri å gå dit og late som om jeg trodde når jeg ikke kunne tro.

To år senere ble Elior invitert til en ungdomskonferanse og han bestemte seg for å gi det en ny sjanse. – Jeg hadde ingenting å tape, men den første gangen jeg gikk dit ville ungdomslederen gjøre en fotvask seremoni. Jeg følte at jeg ikke var verdig til at noen skulle vaske føttene mine og det var så mange andre i køen. Jeg skammet meg over at jeg ikke våget å gå fram. Ungdommene hadde også bønnestunder sammen og en dag spurte de om ikke Elior ville be.
 – Jeg hadde jo ingen aning om hvordan jeg skulle be. Jeg hadde aldri bedt før og hadde ikke egentlig henvendt meg til Gud for alvor. Jeg var så flau!

Etter konferansen kunne ikke Elior slutte å tenke på at Jesus elsket ham. Han fortsatte å tenke over det som hadde skjedd på konferansen. – Nå vet jeg at det var Den hellige ånd som var aktiv i meg. Jeg spurte meg selv om hva jeg hadde gjort med livet mitt så langt. For første gang i mitt liv hadde jeg lyst til å prøve og be til Gud, han som hadde skapt hele universet og alt som er til.

Elior lukket døra til rommet sitt slik at ingen i familien kunne oppdage han og bestemte seg for å gjøre en avtale med Gud. – Hvis han var virkelig og ville at jeg skulle tro på Han så måtte Han komme til meg først. Jeg gikk ned på kne for første gang i mitt liv og prøvde å be og være åpen for Gud. Jeg visste at Han kjente meg inn og ut og at alt var gjennomsiktig for Han. Øyeblikkelig fylte Guds hellige ånd rommet og jeg opplevde for første gang noe jeg aldri har erfart tidligere- Guds sanne kjærlighet. Hans Ånd var over meg der og da. Jeg bare måtte gi livet mitt til Han som kunne vaske meg og gjøre meg ren. Jeg var på rommet i mange timer med døren lukket og hvis min bror ikke hadde kommet hjem senere, tror jeg at jeg hadde blitt der i bønn helt til morgenen kom.

 – Jeg ville ikke forlate Guds nærvær og var så opprømt over at jeg hadde opplevd noe så virkelig. Neste dag våknet han opp og følte seg som en helt ny person, fullstendig renset i hjertet og at han var sønn av den levende Gud. – Jeg bestemte meg for å innvie mitt liv til Jesus fordi han hadde svart på mine bønner og kom til meg på en så merkbar og håndgripelig måte. Han fant meg. Jeg begynte å vandre sammen med Han. Elior ble med i en menighet som kalte seg «Nådens telt», og lå nær hans bosted. Denne menigheten ble hans åndelige hjem i 11 år. I 2013 velsignet og sendte pastoren ham til Adonai Roi (Herren er min hyrde) menigheten i Tel Aviv hvor han hadde fått invitasjon til å være en ungdomsleder, noe han også hadde hjulpet til med nord i Israel. Han hadde hjulpet til med flere ungdomsleirer. I dag er Elior innfødte evangelist og en veileder for ungdom i den nasjonale ungdomskonferansen «Katzir» som er for unge fra 13-18 år. Han arbeider også på Dugit Distribusjonssenter med utdeling av mat til fattige familier som får mat hver måned.

Kilde: Troens Bevis bladet, oktober 2016.

Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter