Dro ut til hulefolket med evangeliet

– Jeg reiste med buss i flere dager og gikk 8 timer til fots for å komme til fjellhulene dem bor i. Ingen hadde tidligere tatt seg ut med evangeliet til den usiviliserte stammen, forteller vår innfødte evangelist Tamar.

På min reise til foten av det enorme Himalaya-området fikk jeg møte Tamar, en av våre over 100 innfødte evangelister i området. Han kunne fortelle meg hvordan evangeliet har forandret og sivilisert en hel stamme i Nepal.

– Chapang Tribe var nok en av de mest usiviliserte stammene i Nepal. Litt etter litt har dem blitt sivilisert. Vi regner 70% av dem som sivilisert nå. De har bosatt seg i enkle hus og har også begynt å ha på seg litt klær. Stammen består av om lag 80.000. Jeg dro ut til dem for første gang i 2004 sier Tamar.

Tamar kan fortelle at mange fra stammen har kommer til tro på Jesus. Nylig døpte han 70 nye troende i en massedåp i en større landsby. Minst 3500 chapang’ere har kommet til tro siden 2004 mener han.

– Vi har en viss forfølgelse i landet vårt. En gang dro jeg ut til en stamme der det var ulovlig å forkynne om Jesus. Jeg var virkelig nær ved å bli halshogd. Jeg klarte å overbevise dem om at jeg var skolelærer, og ikke evangelist eller pastor. På den måten slapp jeg unna med livet i behold smiler Tamar.
 
Tamar er også pastor for en menighet i landsbyen der jeg treffer ham. Han har i tillegg plantet 6 søsterkirker i unådde landsbyer rundt oss, og trent 40 evangelister som nå er sendt ut i Nepal, mer enn halvparten av dem til unådde landsbyer.

– De siste 15 månedene har 100 mennesker blitt frelst og døpt i de menighetene jeg betjener her i området. Hovedsakelig hinduister og buddhister. Evangeliet om Jesus går frem men Nepal har fortsatt flere hundre unådde folkegrupper som trenger evangeliet om Jesus avslutter Tamar.

I oktobernummeret av Troens Bevis kan du lese mer om Tamar samt om en markant eldre pastor som jeg møtte i samme hus som Tamar. Denne eldre pastoren var en av de første kristenledere i Nepal.  

Evangelistens navn er endret  av sikkerhetsmessige grunner

Vi sender nå ut mange titalls nye evangelister i Himalayaområdet.

Du kan støtte en innfødt evangelist ved å sende «tro fast» til 2377 (du blir da kontaktet vedr beløpsstørrelse og detaljer), eller ta kontakt på telefon 38357500. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter