«Steg for Steg » mot Jesus for tidligere muslimer

En ny TV-serie på Miracle Channel tar for seg de første stegene for en kristen som lever i muslimske land.

«Steg for Steg» er tittelen på en ny TV serie på Miracle Channel, Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal. For TV-seere som kommer til tro på Jesus fra muslimsk bakgrunn er den nye troen et steg inn i et helt nytt verdensbilde. Dette innebærer en del praktiske spørsmål. Hvor ofte skal du be? Må du utføre et renselsesritual før du snakker med Gud? Hva ber du om?  Hvordan lever du i en familie som ikke deler din nye tro? Hvordan påvirker din relasjon med Jesus jobben din?  Hvordan relaterer du til det motsatte kjønn?   I tillegg til at Miracle Channel får tilbakemeldinger fra nye troende som setter pris på programmet, tar også muslimer kontakt. De blir nysgjerrige over det de hører og ser. Spesielt er de nysgjerrige på utrykket «en personlig relasjon med Jesus». De blir introdusert til en ny måte å relatere til Gud på som for mange av dem virker tiltrekkende.

Her får du et glimt i samtalene som følger Miracle Channels TV-sendinger:

Malak kontaktet oppfølgingskontoret for å si at hun var klar til å gi livet sitt til Jesus. Nå ringer hun hver uke med spørsmål om Bibelen og den kristne troen. «Vær så snill å be om at familien min også skal bli frelst», sier hun. Malak forteller videre at hun vokser i troen ved å se på Miracle Channels TV-program, der hun lærer mye nytt.  

Khidr ringte for å fortelle at han elsker Jesus og ville gjerne bli hans disippel. Han har fulgt Miracle Channel over lengre tid, og var nå klar til å ta imot Jesus som sin frelser.  

Abdel la igjen en beskjed på Miracle Channels arabiske Facebook side. Der skrev han: «I begynnelsen lo jeg høyt når jeg så på TV-programmene og hørte på diskusjonene. Men etter en tid forstår jeg hvor respektfulle, kultiverte og kunnskapsrike dere er.»

Mohamed ringer også regelmessig. I begynnelsen ringte han for å si at programmet «Steg for Steg» bare bekreftet det han allerede viste, nemlig at Bibelen oppmuntrer til utroskap og alkohol drikking. Oppfølgingskontoret fortsatte å be for han i en måned. En dag fikk de en overraskende telefon der han ba om få tilsendt en bibel. Han spurte spesielt om hva det betyr å ha en personlig relasjon med Jesus, et utrykk som brukes ofte i dette programmet.

Et ektepar fra Egypt hadde også spørsmål relatert til programmet «Steg for Steg». De var også nysgjerrige på utrykket «en personlig relasjon med Jesus» som de stadig hørte på programmet.   Ekteparet ble forklart hvordan de kunne ta imot frelsen og bli Jesu venn.  

Khaled henvendte seg til Miracle Channel gjennom Facebook og spurte etter en bibel. Han ble satt i forbindelse met et team i et Nord Afrikansk land som nå følger han opp.  

Assaad er 60 år gammel. Han ringte og hadde mange spørsmål om den kristne troen. Han fortalte at han hadde mistet troen på sin egen hellige bok. Etter å ha lest den mente han at han oppdaget flere ting som ikke kunne stemme, og han ble overbevist om at det ikke kunne være Guds ord.  Oppfølgingskontoret hadde flere samtaler med han i februar der de sammenlignet Bibelen og Koranen. Nå har han bestemt seg for å følge Jesus.

Du kan også være med å vinne arabere for Jesus ved å bli en fast støttepartner for Miracle Channel.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter