Evangeliet går frem i Himalaya

Rune Edvardsen innledet i 2011 et misjonssamarbeid med Dalai Lamas tidligere personlige sikkerhetsvakt Dawa Bhutia, bl.a. samarbeid om 100 innfødte evangelister i verdens største fjellområde Himalaya.

I løpet av halvannen uke i april fikk jeg besøke 25 av disse innfødte evangelistene i deres kirker og enkle små familiehus. Noen holder til i byer, noen i høyden, andre i daler, i skoger og jungelområder.

Mønsteret er tydelig: Evangelistene går til unådde landsbyer. Der evangeliserer dem og vinner en familie eller to. Så plantes en huskirke. Når den er godt etablert så plantes det søsterkirker i flere unådde landsbyer. Det var dette knallfokuset på å nå de unådde som gjorde størst inntrykk på meg. Kirkene jeg besøkte vokser både i antall og størrelse.
Det var spesielt å ta seg ut til disse familiene, sitte ned ved deres bord, spise deres mat og ta del i deres kultur. Det er mye fattigdom, men det synes som om folket her klarer seg på et enkelt vis. Ute på landsbygda så lever folk slik jeg forestiller meg at vi levde og bodde i Norge på 1800-tallet.

For å treffe flest mulig evangelister kjørte vi i timevis med bil på smale og dårlige veier. Mange steder fantes ikke veier og da tok vi beina fatt. Evangelistene har ikke kjøretøy så alt deres arbeid skjer til fots. Om lag 20 av våre evangelister jobber opp til 6000 moh. primært i Mount Everest-området. De går til fots opp til flere dager.

I bushen i sør-øst Nepal møter jeg en av våre innfødte evangelister. Rai var tidligere rebell og ledet da en geriljagruppe. Han var bl.a. med og drepte flere titalls soldater fra den nepalske arme.

06-juni-himalaya-rai-1100Eks-geriljaleder Rai i aksjon i sin lille nybygde kirke uten tak.

– Jeg ble frelst og født påny i 2006 og plantet en huskirke i mitt hjem i min unådde landsby. Jeg er nå pastor for 30 tidligere hinduer og buddhister. I tillegg har jeg plantet to andre huskirker i unådde landsbyer 1-2 timers gåtur unna. Til disse to landsbyene trengs det evangelister forteller eks-geriljalederen.
På grensen til Bhutan møtte jeg Vangdi. Han har vunnet 500 familier og plantet 30 undergrunnskirker i buddhistiske Bhutan! Jeg må klype meg selv i armen. Det er som å lese en misjonshistoriebok.

06-juni-himalaya-vangdi-1100Sammen med Vangdi som har vunnet 500 familier for Jesus i Bhutan.

Og slik kunne jeg fortsatt. Jeg blir ydmyk i mitt møte med disse 25 innfødte evangelistene. Se deres brann for å vinne mennesker og gå til unådde steder. Jeg blir også veldig takknemlig og glad for å se at arbeidet fungerer og vokser også i Himalayaområdet. Jeg drar hjem med en bønn om å sende ut 60 nye evangelister i dette området, derav 10-15 i Bhutan. Men noe av meg ble igjen der ute.

Les mer i juninummeret av Troens Bevis-bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter