Svein Andersen: Hva vil du?

Les Forlagssjef Svein Andersen svar på livets 4 fete spørsmål.

Et av verdens største fagtidsskrifter for kristen litteratur spurte meg nylig:

«Hva er ditt viktigste mål i livet, som forlagssjef?»

Etter kort betenkningstid, ble jeg sterkt grepet av Ånden og svarte:
«Å utgi bøker som tenner, nærer og oppbygger troen på vår Himmelske Fars, Den levende Guds nåde, den som sendte Jesus Kristus, født av en jomfru, Han som døde for våre synder, og oppsto igjen – og utgi Bibelen Guds Ord – i et leseverdig, attraktivt format, til lavest mulig pris.»

Journalisten trakk pusten før hun fortsatte:

«Og hvorfor gjør du det du gjør?»

Jeg svarte stille: «Det er den tjeneste, det kall og den byrde som er lagt på mine uverdige skuldre. Reinhard Bonnke fikk vite at han var ‘nummer tre’ som ble bedt om å gjøre en oppgave for Herren. Jeg var nok minst nummer syv på lista, og jeg ble overrasket den dagen jeg forsto at det var «et kall» det jeg holdt på med. Nå kan jeg ikke gjøre noe annet, uansett hvor gjerne jeg enn ville det – så lenge jeg puster!»

Amerika er jo mulighetenes land, så neste spørsmål burde ikke ha vært overraskende, men lød:

«Hvor lenge har du drevet denne businessen?»

Jeg måtte nesten le litt, før jeg svarte. «Business? Historiene til Nicky Cruz, David Wilkerson og Bibelen i tegneserie lå på et bok-bord i gågaten bare 4 måneder etter at jeg ble født på nytt i 1973, og jeg fortsatte å selge kristne bøker dør-til-dør i min egen hjemby, og andre steder i landet de neste 5 årene. Siden arbeidet jeg for et lite norsk forlag ett år, tjente i fem år for et misjonsforlag i Hong Kong, og nå i 33 år i Hermon Forlag som vi startet i 1983. Vi har overtatt stafettpinnen til flere andre kristne forlag som begynte lenge før oss, men av økonomiske årsaker ikke kunne fortsette arbeidet – og den glød som fortsatt ulmet av deres opprinnelige visjon og kall, er lagt til vår brann.»

«Hva er ditt primære mål?»

Du skal tenke to ganger på et så viktig spørsmål, og da svarte jeg (igjen med duggvåte øyne): «Å forbli trofast mot det kall Guds Ord har gitt oss!»

«Hva håper du å oppnå?»

Når man i tenårene fordyper seg i bedriftsøkonomisk litteratur, budsjetter og markedsplaner – kan det være naturlig og fristende å tenke «økonomisk suksess, vekst og fremgang», men hva ønsker jeg (og du) egentlig å oppnå?
For meg er det – «Å nå ut til mine landsmenn med evangeliet om Jesus, ved bruk av bøker og bibler; og tenne, oppbygge og nære troen hos barn, unge og voksne som har satt sin lit til vår Herre og Frelser. Dernest, så langt vi kan, inspirere, utfordre og trene andre med den kunnskap og innsikt vi selv har fått i tjenesten.»
Det kan muligens, kanskje være en idé å ta en kort pause i livet, og tenke over de 4 fete spørsmålene – også for deg.
Svein E. Andersen, lagerassistent o.a.

Kilde: Troens Bevis Magasin, april 2016

 Troens Bevis er et månedlig blad der du kan lese siste nytt fra misjonsfronten, nyheter fra Troens Bevis sin misjonsvirksomhet og oppløftende historier. For å motta et gratis abonnement  på bladet kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter