Evangelister samlet til brainstorming i Bangkok

Denne uken samles brevkurs-medarbeidere og innfødte evangelister fra Sørøst-Asia til et seminar i Bangkok.

Rune Edvardsen og Petra T. Aasland fra Troens Bevis har invitert  21 brevkursmedarbeidere og innfødte evangelister fra Himalaya, India, Vietnam, Indonesia og Thailand til et to dagers seminar i Bangkok.  Det er fire år siden Troens Bevis sin nye storsatsning i Sørøst-Asia, og de fleste av oppfølgingskontorene  for Brevkurset Det Nye Liv i denne regionen er startet de siste par årene.  For flere av de asiatiske medarbeiderne er det første gang de treffer på hverandre.  Alle får anledning til å presenter seg med en kort beskrivelse av arbeidet de står i.

«De siste to månedene har vi startet 5 nye menigheter med nye troende fra Buddhistisk  bakgrunn, forteller Pastor Nirut fra Thailand.
Shresta fra Nepal forteller at de fikk 4800 nye kontakter å følge opp etter Rune Edvardsens musikk festival før jul.

– Vi oppleve at det er en stor vekkelse blant muslimer i Indonesia, sier Billy Lantang.
– Men samtidig har forfølgelsen økt, spesielt i den muslimske Aceh provinsen.  Her kan kristne bare forsvinne uten at de blir hørt fra igjen. Ingen rapporter kommer ut, og det blir ikke nevnt med et ord i avisene.

Hensikten med seminaret er å gi deltagerne en større innsikt i Troens Bevis sitt arbeid og visjon for Sørøst-Asia.  Avdelingsleder Petra T. Aasland bruker også tid på personlig oppfølging av hver enkelt medarbeider. Rune Edvardsen er tydelig på at Troens Bevis ønsker tilbakemelding fra feltet og hva som kan gjøres ennå bedre for å tilrettelegge arbeidet for dem.

« Jeg vil være helt klar på at ingenting er viktigere for Guds rike enn menigheten. Men vi må lære å tenke utenfor menigheten for å nå de unådde», sier Rune.

– Ta Thailand som eksempel. Hvorfor er det bare 600 000 kristne i et land som har 68 millioner innbyggere? spør han,  og nevner lignende statistikker for flere land i Sørøst-Asia.

Brevkurs-evangelistene nikker gjenkjennende.  Rune Edvardsen inviterer alle til å være med på en brainstorming neste dag for å komme opp med forslag til hvordan regionen som huser 75 prosent av verdens unådde kan få høre de gode nyhetene som evangeliet bringer.
Petra tilføyer at de må gjerne tenke nytt når det kommer til brevkurset. Kan det brukes andre virkemidler for å gjøre det mer brukervennlig?

Det blir spennende å se hva morgendagen bringer.

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter