Geriljalederen som ble evangelist

Kamal Rai er en av Troens Bevis’ nærmere 1100 evangelister. Fra å ha vært en gerilja leder fikk Kamal sitt liv forandret for snart 10 år siden. Glenn Tønnessen fra Troens Bevis har på sin rundreise i Himalayaområdene nettopp truffet mannen i sitt enkle hjem og sin kirke i landsbyen Burfaling utenfor Damak i Nepal.

Kamal Rai var blant annet med og tok livet av 60-70 soldater fra den nepalske arme i et bakholdsangrep (en stor nyhetssak den gangen). En evangelist fra en flyktningleir i nærheten kom til deres hus langt uti bushen for ca 15 år siden. Kona ble frelst og geriljalederen én måned etter. Men ikke mer frelst enn at han fortsatte som geriljaleder! I 2006 deltar han på en samling for evangelister med Troens Bevis feltleder Dawa. Der blir han omvendt, og født på ny og sluttet med sine herjinger og plantet menighet i sitt hjem i sin unådde landsby.

I dag er han pastor i en by i øst-Nepal som ikke hadde noen kristne før han startet kirke der. Han er nå en av våre innfødte evangelister. De satte nylig opp murvegger og gulv til ny kirke ved siden av sitt hjem men har kun presenning og bambusstenger på taket. Nå begynner snart regntiden. Vi har nå gitt penger til nytt tak og han bestiller denne uke materialer og begynner å bygge. Han har også plantet en huskirke til som ligger 1-2 timer gåavstand unna. Omtrent alle evangelistene jeg møter her gjør det. Med det samme deres egen kirke er oppe og går i en unådd landsby så drar de til 1-3 nye unådde landsbyer og planter husmenighet og innsetter en leder, som da trenger støtte.

{snippet gavepopup|Støtt arbeidet} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter