– Sommerens festuke er i anmarsj!

Nedtellingen til årets Sommerstevne har begynt. Frivillige hjelpere rekrutteres, barn melder seg på Planetene og forkynnere har meldt sin ankomst.

En rask prat med stevnesjef Sten Sørensen avslører at selv etter mer enn 50 år, har Sommerstevnet stadig nye ting å by på:

Hvis du skulle bruke et barometer på Sommerstevnet, hvor ville målestokken peke?

– Høyt oppover! Vi opplever en gledelig utvikling. Stadig flere kommer. Vi merker det med hensyn til Planetene. I fjor var over 1000 barn påmeldt. Nå opplever vi at det er foreldre som blir med barna, og ikke barna som blir med foreldre på Sommerstevnet. Det er stort, og vi oppfordrer alle med barn som skal på Planetene til ikke å vente med og melde seg på for å sikre seg plass. Det gjør også at vi i god tid skal kunne legge best mulig til rette med nok hjelpere og logistikk for barna.

Stevnet tar inn mange flotte talere utenfra. Men frontfiguren i Sarons Dal er like fullt Rune Edvardsen. Hva er det som gjør Rune så unik?

– Rune leder nå en spennende satsning i Sørøst-Asia der målet er 2000 innfødte evangelister og 10 000 nye menigheter. Gjennom sine kampanjer og reiser får Rune et helt unikt perspektiv og oversiktsbilde over det Gud gjør i verden i dag. Jeg vet at mange vil bli både inspirert og utfordret når de hører Rune tale. Han ser og erfarer ting som få andre i landet vårt gjør.

Er det noe du synes er spesielt spennende i år?

– Det er mange ting. Men jeg vil gjerne trekke frem at vi er så heldige at David Hasseløy vil være med å lede den eldste gruppen med ungdommer på Planetene. Til daglig er han pastor og leder et stort arbeid for unge og studenter i Oslo gjennom Intro menigheten som holder til i Salemkirken. Det viser at vi tar dette arbeidet seriøst, vi får de beste!

– Det er også fantastisk at vi får Jarle Waldemar tilbake. I utgangspunktet har vi en fem års avtale med han for å skape kontinuitet i barnearbeidet. Det er flott å høre han selv si at blant alle stevnene som han deltar på hver sommer, har Sarons Dal det beste barnearbeidet! De yngre barna kan også glede seg til en ny sommer med Janne og Kåre Skuland. De har et flott pedagogisk opplegg som går rett hjem både hos barn og foreldre!

Hva har Sommerstevnet å by den voksne generasjonen?

– Vi kan by på veldig gode og sentrale forkynnere som er blant de mest anerkjente i landet. Vi har også fått en fast forkynnerskare som er venner ut ifra misjonsarbeidet vi driver. Vi har også flere førsteklasses talere som sier ja til å komme fordi de er blitt en del av Sarons Dal familien. En av dem er Egil Svartdahl. Han har kommet hvert år siden Aril Edvardsen døde i 2008, og det at han står sammen med oss er noe vi setter veldig pris på.

– Vi er også glad for at Åge Åleskjær kommer, han er alltid en stor velsignelse for Sommerstevnet. En annet forkynner er Carl-Gustaf Severin. Vi føler at han er som en ”innfødt evangelist” av de sjeldne. Han har tatt forsamlingen med storm gang etter gang gjennom sin forkynnelse og evne til å formidle egne historier og å skape begeistring for arbeidet på misjonsmarken. Vi synes også det er fint at vi får med oss den nye hoved-pastoren i Livets Ord i Uppsala, Joakim Lundqvist. Han ble pastor i Livets Ord i en krevende periode og har vist at han er rett person og oppgaven verdig. Joakim er en enestående forkynner.

Det tverrkirkelige felleskapet under Sommerstevnet er viktig for mange stevnedeltagere. Blir det et felleskirkelig nattverdsmøte i år også?

– Ja, det gjør det. I år er det biskop Halvor Nordhaug fra Den Norske Kirke som kommer og taler på det felleskirkelige nattverdsmøte den siste søndagen under Sommerstevnet. Før han ble biskop var han rektor på praktikum på Menighetsfakultetet, og han er en veldig solid og dyktig forkynner. Tidligere Oase-leder Jens-Petter Jørgensen blir også med som taler. Vi gleder oss til begge disse talerne fra den lutherske delen av kirkefamilien. I Sarons Dal er vi jo felleskirkelig, og det er viktig å tenke bredde.

Stevnet har frontet utradisjonelle møter de siste årene med å inkludere paneldebatter fra plattformen. Blir det utradisjonelle møteformer i år også?

– Vi skal gjøre en ny vri på formiddagene under Sommerstevnet. I stedet for å ha to seminarer, kommer vi til å ha ett. Det vil bli etterfulgt av en panelsamtale som vil debattere emnet i seminaret. Som eksempel kommer Dag Øyvind Juliussen til å tale om «Hvorfor er forkynnelse om jødefolket og Israel viktig?» Da vil det temaet debatteres etterpå med flere personer i panelet. Da vil ulike sider bli berørt, og hvordan vi kan ha et balansert, sunt og bibeltro engasjement for jødefolket i vår tid. Selv skal Rune Edvardsen og jeg til Israel nå i påsken med flere av våre partnere. Det gleder jeg meg veldig til!

For mange er lovsangen under Sommerstevnet et høydepunkt. Er det noen nyheter på lovsangsfronten?

– I år er vi så heldige at vi har vi fått med oss den kjente lovsangslederen David André Østby. Han har skrevet utallige lovsanger som blir sunget i menigheter over hele landet. Som tidligere år blir Monika og Håvard Kilvær også med og løfter lovsangen i møtene på en inspirerende måte. Som stevnesjef er jeg overbevist om at vi kan se fram til en festuke der vi skal få oppleve nærhet, felleskap, utfordringer og oppbyggelse. Velkommen alle sammen, ønsker Stevnesjef Sten Sørensen.

Se alt om sommerstevnet her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter