Når krigsrammede Jemen med evangeliet

Miracle Channel sender nå det første og eneste programmet i historien som er laget av kristne i Jemen for sitt eget land.

I februar lanserte Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal Miracle Channel den første kristne program serien som er laget for og av nasjonale i Jemen. Dette er et land som nå slåss for sin grunnleggende eksistens. Borgerkrigen som herjer krevde over 3000 liv i fjor. Landet er blitt et fristed for terroristgrupper som Al-Qaida og IS. De skaper kaos og ruinerer levebrødet for den vanlige befolkningen. Denne fattige nasjonen opplever også en humanitær krise. Så mange som 80 % av befolkningen er i behov av humanitær hjelp. Kristne lider under sterk forfølgelse og kan bare samles i undergrunnsmenigheter. Uoffisielle kilder beregner antall kristne i landet til 2500, ut av en befolkning på 26.5 millioner. Alle nasjonale kristne kommer fra muslimsk bakgrunn. Det er også mellom 15 000 og 25 000 kristne flyktninger fra land som Somalia, Eritrea og Etiopia. Fordi de kristne flyktningene i Jemen ofte har opplevd ekstrem forfølgelse i sine egne land. Slik som de kristne som blir forfulgt av terroristgruppen Al-Shabab i Somalia, bytter de ofte til muslimske navn for å unngå ytterligere forfølgelse.

Større visjon
Den nye TV-serien på Miracle Channel har som mål å utruste lokale troende. Programserien viser nasjonale Jemenitter i tradisjonell påkledning som deler bibelhistorier med hverandre. Programmet finner sted i en Diwaniya, det tradisjonelle rommet i vanlige hus der arabiske menn pleide å samles etter maten for å diskutere politikk og viktige samfunns tema. Da all kristen aktivitet i Jemen skjer i det skjulte, håper vi at dette programmet kan være med å gi de troende en større visjon for fremtiden. Programmet fokuserer på den gjennomsnittlige TV-seer i Jemen fra muslimsk bakgrunn, og hvordan de kan ta lærdom fra bibelhistoriene som det samtalt om. Det inkluderer lignelser som den fortapte sønn, den gode samaritan og bryllupsfesten.

Husk de kristne
Tatt i betraktning det lave antall troende i landet, har hver eneste respons Miracle Channel får fra Jemen en spesiell stor betydning for Jesu legeme i dette landet. Jalal er en av dem som nylig kontaktet Miracle Channel fra Jemen. Han hadde mange spørsmål om den kristne tro, men det tok ikke lang tid før han tok imot Jesus som sin frelser. Nå får han regelmessig oppfølging og han deltar i et disippelgjørings-program som kanalen har på nettet. Nå har han også fått treffe andre hemmelige Jesus-troende i landet sitt.

Vær så snill å be om at min kone og mine barn også vil ta imot Jesus, spør han.

 {snippet giverpopup-dynamisk|Bli en fast støttepartner for Miracle|20000}

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter