Unge i Asia vinnes for Jesus

Troens Bevis har de siste par årene åpnet nye oppfølgingskontor for Brevkurset i Thailand og Vietnam. Her møter du fire unge som har fått livet forandret av Jesus.

Vang A Chu (20) Vietnam:
«Jeg er født i fjellområdet nord i Vietnam og tilhører Hmong-folket. Livet er enkelt og tradisjonelt i vår stamme. Folk gifter seg tidlig i tenårene. Jeg var ikke veldig optimistisk angående min egen fremtid. Jeg ville ikke gifte meg tidlig. Jeg tenkte mye på meningen med livet. Teoriene mine rundt døden kom fra TV og min stammes tradisjonelle tro. Det var ikke oppløftende.

En dag ble jeg invitert til en menighet. Jeg begynte å gå regelmessig og ble også med i en bibelgruppe. I desember i 2014 tok jeg imot Jesus som min frelser. Gjennom Brevkurset «Det Nye Liv» lærer jeg mer om Jesus, Faderens kjærlighet og Den Hellige Ånd, som veileder meg. Jeg skal snart bli døpt. Jeg takker Gud for at han gav meg evig liv, håp og fred. Nå har jeg fått en mye større visjon for livet mitt! Tusen takk!

Cao Van Hung (17), Vietnam:
Jeg ble født i en fattig familie. Jeg sluttet tidlig på skolen og begynte å arbeide. Men jeg er veldig sosial, og elsker å være sammen med venner. Det likte ikke foreldrene mine. En dag gikk jeg inn på et senter som reklamerte for gitartimer. Jeg ville høre hvor mye det kostet, selv om jeg visste at det ville være for dyrt for meg. De fortalte at de hadde flere aktiviteter, inkludert gitartimer, som jeg kunne være med på gratis gjennom menigheten deres. Der ville jeg også lære mer om en som het Jesus. Først gikk jeg bare for aktivitetenes skyld. Men etter hvert forstod jeg mer om kristendommen og frelsen. De gav meg Brevkurset, og gjennom det forstod jeg det grunnleggende i evangeliet. Nå går jeg ikke til menigheten bare på grunn av aktivitetene. Jeg elsker Gud, og jeg er elsket av Ham. Og jeg skal snart bli døpt. Tusen takk for Brevkurset!

Angchana Rhuangprasert, (27) Thailand:
Jeg ble født i en familie Thailand der det var mye problemer og mangel på kjærlighet. Jeg trivdes ikke på skolen og brøt de fleste reglene. Jeg hadde mange venner og likte fest og moro. En av vennene mine var en kristen og hun prøvde å fortelle meg om Gud, men jeg hørte ikke etter. Tvert om mente jeg at snakket om Gud var tåpelig. Men en dag opplevde jeg en stor krise, og jeg tok en drosje hjem. Drosjesjåføren vitnet for meg om Jesus, og gav meg en kopi av Brevkurset. Den kvelden lå jeg bare og tenkte på alle problemene mine, og jeg fikk ikke sove. Da kom jeg plutselig på Brevkurset som jeg hadde fått, og jeg bestemte meg for å se hva det var. Da jeg begynte å lese, følte jeg at alt plutselig falt på plass. Jeg skjønte hva jeg måtte gjøre. Jeg oppsøkte menigheten som stod oppgitt på baksiden av kurset. Første gang jeg var på møte tok jeg imot Jesus. Men da jeg kom hjem var jeg fremdeles frustrert over alle problemene mine, og lurte på hva jeg nå hadde gjort. Den kvelden ba jeg en bønn til Gud og sa at «om du er virkelig, må du vise deg for meg». I grålysningen våknet jeg opp og så en vakker skikkelse ved enden av sengen min. Jeg prøvde å holde meg våken for å forsikre meg om at det ikke var en drøm. En strøm av kjærlighet, glede og fred fylte hele mitt indre. Nå takker jeg Gud for drosjesjåføren som gav meg Brevkurset som viste meg veien! Og nå vitner jeg gjerne om Jesus for andre. Alle ære til Gud!

Thanaporn Wiangchan (17), Thailand:
«Folk kaller meg Fah og jeg bor i Thailand. Jeg ble født i en familie med store problemer og jeg var ofte ulydig mot foreldrene mine. Jeg prøvde å fikse problemene mine gjennom en kjæreste som skulle gi meg kjærligheten jeg ikke fikk hjemme. Men kjæresten min gav meg ikke det jeg søkte. Han var voldelig og avhengig av stoff. En dag kom et team fra en menighet til skolen min. De snakket med meg om Gud, og før de gikk gav de meg Brevkurset «Det Nye Liv». Men da jeg kom hjem fra skolen glemte jeg alt om kurset. Så en dag oppdaget jeg at kjæresten min var utro. Jeg ble veldig oppskaket og gråt og gråt. Jeg klarte ikke å sove den kvelden, og husket plutselig på Brevkurset. Jeg stod opp og hentet det, og da jeg begynte å lese i det var det akkurat som om jeg skjønte at evangeliet var for meg. At jeg var en synder. Jeg hadde ikke vært en god datter for foreldrene mine. Jeg hadde såret dem med mange ting i livet mitt. Jeg begynte å gråte igjen. Jeg bestemte meg for å bekjenne alt det gale jeg hadde gjort. Da jeg hadde tømt hjertet mitt for Gud, forsvant plutselig skammen og skyldfølelsen. Det var helt uforklarlig. Jeg ble overveldet av en kjærlighet og varme som jeg aldri hadde kjent før. Siden den dagen har jeg vandret med Gud. Dag for dag blir jeg en bedre utgave av meg selv! Dersom jeg ikke hadde lest Brevkurset den dagen, ville ikke noe av dette ha skjedd med meg. Det var Brevkurset som gav meg de gode nyhetene om frelsen!

Brevkurset «Det Nye Liv» er en av de 4 hovedgrenene i TBVE. TBVE støtter for tiden 7 oppfølgingskontor for Brevkurset i 7 land fordelt på Afrika og Asia. Over 6,5 millioner har fullført Brevkurset siden kursets oppstart på 70-tallet.

{snippet gavepopup|Støtt arbeidet}

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter