Brevkurset gir håp og glede i knuste liv

Få steder er det tydeligere hva Brevkurset «Det Nye Liv» betyr for de fattige enn i Burundi.

Troens Bevis underholder 18 innfødte evangelister i Burundi. På tross av uroligheter rundt presidentvalget i høst og rapporter om angrep fra opprørere i hovedstaden, fortsetter brevkurs-evangelistene sitt arbeid.  Burundi er ett av verdens fattigste land, og bildet som dannes når en leser vitnesbyrdene fra brevkurselevene i dette landet understreker de kummerlige forholdene mange bor under. Sammen med ekstrem fattigdom kommer stor sosial nød og mangel på grunnleggende utdannelse. Desperate etter hjelp, tyr mange til overtro og magi. Som historiene viser er ikke troen på Jesus nøkkelen til rask rikdom, men noe som er ennå viktigere. Den gir folk håp. Og gjennom troen får de medlidenhet for andre og begynner å hjelpe hverandre. Her er historiene til tre kvinner. Alle tre er fattige.  Men alle tre har nå fått håp gjennom brevkurset «Det Nye Liv».  Det er et håp som er så sterkt at det forandrer liv.

 Francine Nizigiyiamana
Jeg vokste opp Muhato i Burundi. Da jeg var to år gammel døde min mor. Jeg fikk bo hos min tante inntil min far giftet seg på nytt da jeg gikk i første klasse. Da flyttet jeg hjem til dem. Dessverre ble livet mitt mye verre. Da jeg gikk i 3.klasse hadde jeg fått ansvaret for alt husarbeid, jeg måtte hente vann og jeg fikk veldig lite mat. Stemoren min var ikke snill.  Hun overtalte min far til å ta meg ut av skolen, og jeg ble en tjener i huset. Jeg lurte ofte på hvorfor Gud lot meg lide så mye.  Da jeg var 12 år traff jeg en gutt som ville gifte seg med meg. Jeg fikk snart fire barn, men hans familie var heller ikke snille mot meg. Snart begynte jeg å oppsøke heksedoktorer for å få råd. Jeg hadde ikke noe håp om at Gud ville hjelpe meg.  En dag fikk vi besøk i landsbyen av brevkurs-evangelistene. De underviste oss gjennom brevkurset. For første gang begynte jeg å kjenne på kjærligheten til en Gud som ikke forandrer seg.  Jeg vet nå at Han vil alltid være glad i meg. Nå har jeg gitt livet mitt til Jesus.  For første gang opplever jeg både fred og håp i livet mitt!

Bernadette Simbanezereye
Jeg vokste opp Nyarusange i Burundi. Vi var seks barn i familien, og vi hadde en fredfull og god oppvekst fordi foreldrene mine var oppriktig glad i hverandre. Vi fikk mye omsorg og oppmuntring, og jeg klarte derfor å fullføre videregående, noe som var uvanlig siden jenter i vårt samfunn blir ikke oppmuntret til å gå på skole.
Da jeg ble 20 år gammel, giftet jeg meg med en mann som var veldig glad i meg. Vi fikk snart seks barn sammen. Men da barna våre ble eldre forandret min mann seg og han solgte jorden som vi eide. Det førte til at vi gikk fra å ha det vi trengte til å bli stadig fattigere. Barna våre måtte slutte på skolen og de måtte jobbe for å klare seg selv. Vi ble snart veldig fattige, og selv naboene våre kom for å prøve å prate litt fornuft med mannen min, uten resultat. Men da brevkurs-evangelistene begynte å besøke landsbyen vår, bestemte evangelistene seg for å ta seg av oss. De kom alltid på besøk, og de forkynte det sanne evangeliet for oss. Mens de forklarte leksjonene for oss, bestemte vi oss for å gi våre liv til Jesus. Nå er hjertet mitt fylt av håp og glede, noe jeg ikke har hatt på lang tid. Må Gud velsigne tjenesten deres også andre steder i verden!

Gaudence Menge
Jeg kommer fra Mwaro provinsen i Burundi. Jeg vokste opp i det jeg vil kalle en heldig familie. Vi hadde det godt inntil min mor døde da jeg var 15 år gammel. Min far giftet seg på nytt, og hans nye kone var ikke snill mot meg. Da jeg ble 17 år gammel ville jeg gifte meg så jeg kunne komme meg vekk hjemmefra. Jeg fikk en god mann og vi fikk syv barn. Men så døde mannen min og jeg klarte ikke lenger å forsørge barna våre. Dessverre tok familien hans jorden som jeg skulle arve etter mannen min, og jeg hadde ikke noe jord å dyrke mat på lenger. Fordi jeg også avviste de gifte mennene i landsbyen som kom for å besøke meg, begynte de å ødelegge for meg. Alt jeg prøvde å gjøre for å livnære oss, mislyktes. Jeg følte at vi levde under en forbannelse. Vi var alltid syke og ingenting lyktes for oss.  Da begynte jeg selv å oppsøke landsbyens heksedoktor for å få beskyttelse, men det virket heller ikke. Vi ble bare enda mer fattige. Mens det var på sitt verste, fikk vi besøk av brevkurs-evangelistene. De hjalp meg med å finne nytt håp i livet. De gav meg ikke penger, men de viste meg Jesu omsorg og kjærlighet. De gav meg brevkurset «Det Nye Liv», og gjennom det kurset har jeg lært å kjenne Jesu kjærlighet. På grunn av disse evangelistene har jeg og barna mine i dag et fullverdig liv, fylt av en glede som jeg aldri har opplevd før.  Jeg har også begynt å få omsorg for våre naboer, og jeg deler gjerne med dem hva Gud har gjort i mitt liv! Må Gud velsigne brevkurset «Det Nye Liv».

Brevkurset «Det Nye Liv» er en grunnleggende innføring i den kristne troen. Kurset er gratis og brukes som oppfølging av nyfrelste etter kampanjer. Men det er også et redskap som innfødte evangelister bruker når de er ute og evangeliserer. Siden 70’ tallet har over 6,6 millioner elever fullført kurset. Ønsker du å støtte brevkursarbeidet med en gave i dag, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter