Flott åpning i Ghana

De kommer gående, syklende eller på motorsyklene sine. Noen er stablet opp på lasteplan, andre kommer med de overfylte bussene. De er på vei til kampanje i Sawla, og er fylt med forventning og glede. Når de nærmr seg ljomer lovsangen over anlegget, og plassen foran scenen er pakket med folk som danser og jubler.

Engasjerte pastorer
Troens Bevis og Hans Martin Skagestad holder kampanje i Sawla i Ghana i disse dager. Det er en liten by med 18 000 innbyggere, hvor ca. 10 % er evangeliske kristne, 23 % er katolikker, resten er muslimer eller holder seg til tradisjonelle religioner. 16 lokale menigheter har jobbet i ukesvis med å forberede kampanjen, og det er spesielt å se innsatsen som legges ned og samarbeidet menighetene i mellom.

Dagen før kampanjen treffer vi de lokale pastorene i full sving. En snekrer sammen scenen, en annen organiserer transporten og en tredje har ansvar for teknikken. At pastorene er så engasjert i det praktiske arbeidet er uvanlig i Ghana, og arbeidsviljen gjør hjertet bare enda tydeligere, hjertet for de fortapte.

En fantastisk førstekveld
Ingen visste hva vi kunne forvente av oppslutning den første kvelden. Vi kom tidlig i møtet, og fikk se folk strømme til utover kvelden. Stemningen var usedvanlig god, unge og gamle danset og sang, gleden og rytmen smittet til og med over på trauste nordmenn. Da Hans Martin entret talerstolen anslår vi at ca. 1500 mennesker var tilstede. Og evangelisten fra det kalde nord var alt annet enn traust.

– Når jeg teller til tre vil jeg at dere skal rope halleluja så lenge dere kan, skrek han utover forsamlingen vel så godt som noen afrikansk forkynner kunne ha gjort. I talen introduserte han både seg selv, fortalte sin historie og utfordret folk til å ta imot Jesus som sin frelser.

Utfordringen fikk et par hundre til å strømme frem til scenen. De gikk ikke bare noen skritt over festivalområdet, de gikk fra død til liv. Festen i himmelen må ha vært enorm, og det var den hos Hans Martin Skagestad også:

– Det er bare helt ubeskrivelig hvilken glede og takknemlighet jeg kjenner på når folk responderer og velger Jesus!

Med invitasjonen til forbønn var det på samme måte. Enda flere kom frem, og en etter en vitnet om at Gud hadde gjort mirakler i deres liv. Jesus var virkelig på ferde.

Veivalg for evigheten
Vi er spent på fortsettelsen de to neste dagene. Vi har både kampanjemøter på kveldene og pastor- og lederseminar på dagtid, og tror virkelig Jesus vil gjøre store ting i byen. Fra før har den vært et knutepunkt og veikryss i Nord-Ghana. Nå har det blitt stedet for viktigere veivalg. Må valgene som tas de neste dagene ha betydning langt inn i evigheten.

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter