Vil nå Flekkefjord med evangeliet!

Tove Egeland ble nylig innsatt som pastor i Pinsekirka Flekkefjord, og noe av det første hun og lederskapet bestemte seg for var å bli partnermenighet med Troens Bevis.

 – Tove, hvordan har du opplevd det å ta over pastorsansvaret i Pinsekirka?

– Det har vært både fint og utfordrende. Jeg er svært takknemlig til menigheten for den tilliten de viser meg. Det er godt å vite at når Gud kaller til et bestemt oppdrag, vil han også utruste og gi oss alt sammen med Ham. Jeg opplever at jeg kan hvile i dette.

– Det er ikke mange kvinnelige pastorer i Pinsebevegelsen, har det vært utfordrende for deg?

– Nei, jeg har ikke opplevd noe motstand i det hele tatt. Bare oppmuntring og gode ord. Men da jeg opplevde at Gud kallet, måtte jeg gå noen runder i forhold til blant annet dette at jeg er kvinne. Jeg er nok farget av min oppvekst med kun mannlige pastorer. Nå er jeg trygg på at det er her Gud vil ha meg akkurat nå.

 – Har du noen hjertesaker du spesielt brenner for pastor?

– Jeg brenner for at mennesker skal møte Jesus. Virkelig bli kjent med Ham. Både de utenfor Kirka, men kanskje det ligger enda mer på meg at vi kristne også må bli tent i brann, og få erfare Guds kjærlighet og kraft. Mange kristne kjenner til Gud, men har et avstandsforhold til Ham. Vi trenger å bli ett med Ham, hverandre og Hans vilje.

 – Hva er ditt forhold til Troens Bevis?

– Siden jeg var tenåring har jeg vært på stevner i Sarons Dal omtrent hver sommer. Jeg har alltid vært fascinert av det store arbeidet som utgår fra Troens Bevis.

– Hvorfor valgte dere å bli partnermenighet?

– Det var veldig naturlig for oss. Vi har allerede i mange år støttet arbeidet økonomisk, og mange fra kirka vår har også vært med som medarbeidere under stevnet.

– Hva gjør du som pastor for å involvere menigheten i misjon?

– Vi har tre forskjellige misjonsprosjekt vi støtter. Troens Bevis er ett av dem. Vi prøver å gi oppmerksomhet til disse prosjektene i blant på møtene våre. Vi har enten besøk eller viser bilder og leser info fra arbeidene.

– Hva tror du et partnerskap med Troens Bevis kan bety for Pinsekirka?

– Vi har som sagt vært delaktig i mange år allerede, og jeg opplever at for mange har det betydd mye å få være med på et arbeid som når så mange mennesker. Det er flott å få kunne koble seg på et arbeid som allerede når tusener, og få støtte det. Vi hadde ikke på noen måte klart dette alene.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter