Livet falt på plass da jeg søkte Gud først!

Da en svensk selger ringte på døren til Sølvi Edvardsens frisørsalong, visste han ikke at besøket ville åpne døren til et nytt kapittel i hans liv.

Patrik Påhlssons øyne funkler når han snakker om sitt nye liv. Mens vi sitter på en benk utenfor bibelskolen i Sarons Dal for en prat under Sommerstevnet i fjor, kommer en av hans nye venner forbi. Fotballspiller Daniel Førlandsås minner Patrik om løpeavtalen neste morgen. Begge er med som Planetledere under Stevnet, men på tross av sene kvelder med barna, står de grytidlig opp for å få med seg en treningsøkt i heia. Og treningsøkten har utviklet seg til et varmt vennskap.

Å være på et kristent sommerstevne er ikke en selvfølge for Patrik. Etter mange år på veien har han funnet tilbake til sitt opprinnelige kall.

– Som liten ble jeg ikke oppdratt i et kristent miljø. Men jeg ble tatt med til speideren, og der ble jeg frelst. Jeg valgte deretter å gå på kristen folkehøgskole, Hjälmared, på bibellinjen. Også begynte jeg å jobbe i Svenska Kyrkan med barn og unge. I 1998 arrangerte jeg sammen med ungdommene (de fleste av dem kom heller ikke fra en kristen bakgrunn) en økumenisk «rocke-gudstjenste» med den svenske rockegruppen «Attention» . Vi trengte litt god sponsing, og jeg fikk flere kjente kjeder til å sponse oss, slik som KappAhl, EXPERT og VOLVO.  Det var vel også da at jeg begynte å føle at Gud kalte meg til å jobbe utenfor kirkens linjer, forteller Patrik.

– Min gode venn Henrik Westbacke foreslo at jeg burde bli selger. Det ble etter hvert mange år. Livet tok meg gjennom nedgang og oppgang. Da jeg sluttet å jobbe i kirken hadde jeg ikke en menighet. I mange år lengtet jeg etter et felleskap. Men jeg fant aldri noe som ble bra. Livet gikk sin gang, og jeg fikk en sønn. Han har vært livets store gave. Men det var dessverre en relasjon som ble brutt og som jeg ble separert fra, sier han litt trist.
Men Patrik mistet aldri troen på Gud.

– Troen min har ikke vært bygd på en fremgangstro der alt blir perfekt bare man tror nok. Jeg tror på Guds ord og Hans bærende kraft gjennom livet. Og så har jeg tenkt at Gud har sikkert en plan! Jeg tok etter hvert en selger jobb som førte meg til Norge de siste seks årene. Jeg har hatt et område på Sørlandet der jeg kjører 80 000 kilometer i året, fra Vestlandet til Trondheim. Selv da jeg var alene har jeg aldri følt meg alene. Jeg lyttet til kristen musikk og taler og Bibelen mens jeg kjørte. Men jeg lengtet etter et felleskap, innrømmer han.

Det Patrik ikke visste var at et lite kors han hadde hengende fremme ved speilet i bilen ville bli starten på en samtale som skulle forandre alt.

– Da jeg var 17 år var jeg den yngste som ble med Røde Kors på en dugnadstur til et barnehjem i Moldova i Romania. Vi besøkte flere kloster, og jeg kjøpte med meg et håndlaget krusifiks i tre. Det har jeg spart på i alle år, og det henger i bilen.

Patrik selger frisørprodukter, og da han en dag ringte på døren til Sølvi Edvardsens frisørsalong, fikk hun øye på korset i bilen hans.

– Det som skulle bli en 10 minutters selgersamtale ble 45 minutter om tro, ler Patrik.

– Vi snakket om kirke og felleskap. Jeg visste ikke noe om Sarons Dal eller at jeg befant meg kun fem minutter unna et av Norges største misjonssenter!

Sølvi har i alle år hatt et brennende hjerte for misjon. Det var bibelskolen som først førte henne til Sarons Dal der hun traff og giftet seg med Rune Edvardsen, og hun har i alle år hatt et stort engasjement i Sarons Dal og Kirken i Dalen. Sølvi foreslo at Patrik burde besøke Sørlandskirken da hun hørte at han bodde i Arendal. Sørlandskirken har et flott samarbeid med Troens Bevis, og hvert år kommer et stort antall familier fra denne menigheten til Sommerstevnet for å bidra som medhjelpere.

– Og tilslutt, det er bare å si det, det var som å komme hjem på alle mulige vis, da jeg endelig en dag bestemte meg for å ta turen til Sørlandskirken. Herlige møter, herlig lovsang og spennende lokaliteter i en gammel møbelfabrikk. Og jeg tenkte at dette vil jeg tilhøre! Så snakket vi om Planetene i Sarons Dal, det er mange fra Sørlandskirken som drar til Sommerstevnet hvert år og hjelper med Planetene. Det tenkte jeg at jeg kunne være med på, ut ifra Matteus 6:33, der det står at søker en Guds rike først, vil en få alt det andre i tillegg. Jeg valgte å legge alt på Gud, å ha total fokus på Han. Jeg kuttet til og med ut å høre på nyheter i bilen i en periode. I stedet begynte jeg å bruke tiden på veien til å be for familien og om at Gud ville bruke meg.

Patrik ble med som Planetleder for første gang i 2014. Det ble en positiv uke på flere måter.

– Jeg har virkelig opplevd mange bønnesvar med det å søke Guds rike først. Jeg fikk komme til Sarons Dal og var med på Kids Sport og kunne bli brukt til å gjøre Jesus kjent for barn. Det ble også en veldig fin uke sammen med min sønn som kom for å være sammen med meg fra Sverige. Også ble jeg kjent med en annen planetsjef fra Sørlandskirken. Det var dugnad i Sørlandskirken utover høsten, og jeg tok turen dit. Julie og jeg fikk veldig god kontakt, og vi begynte å samtale. Julie er alt jeg har lengtet etter og gitt opp troen på at jeg kunne finne! Vi har begge gått igjennom tøffe perioder i livet. Jeg la det i Guds hender, og jeg fikk ordnet det slik at jeg kan være halve tiden i Gøteborg og halve tiden i Sør-Norge. Det føler jeg at Gud har gitt meg så jeg får bygge relasjonen med min sønn. Jeg vil gi han det beste jeg har, Jesus Kristus.

– Og jeg må bare si at i sommer (2015) var det ennå mer fantastisk enn i fjor å se min sønn sitte langt fremme under samlingene på Planetene og hoppe og synge norske sanger og få masse nye kamerater! Når jeg reiser til Gøteborg for å være sammen med Hampus, går vi sammen i Hillsong-kirken «Connect Church». Alt dette er resultatet av et Rumensk krusifiks som jeg fikk for 23 år siden. I januar 2015 rekker Hampus opp sin hånd på spørsmålet om det er noen som vil ta imot Jesus og bli frelst! Jeg var akkurat på samme alder som han når jeg ble frelst.

I november satte Patrik Påhlsson og Julie gifteringen på hverandres hender.

I en e-post like etter bryllupet skriver Patrik:

– Jeg sier som de sier på engelsk, «Living the Dream of my Life» -jeg lever mitt livs drøm! Jeg har fått en fantastisk livspartner som deler troen min. Jeg føler takknemlighet for at jeg på nytt har fått mulighet til å jobbe med barn og ungdom. Nå er jeg så ofte som mulig med som leder på Shine Junior i Sørlandskirken.  På tross av mye jobbing og at man kanskje føler seg trøtt etter en lang arbeidsuke, må jeg si at Gud gir så mye igjen av glede og kraft når man investerer i Hans rike!

Du kan lese mer om Planetene og påmelding her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter