Kvelden strømmen gikk, kom lyset på

Torsdag kveld ble en ny fest i landsbyen Gayeri i Burkina Faso. Forventningene blant befolkningen var stor etter gårsdagens møter, og folk hadde strømmet til fra 50 kilometers omkrets.

Kvelden startet annerledes enn forventet. Før vi dro undret jeg meg over hvorfor vi ikke hørte lovsangen som hadde ljomet over hele byen dagen før. Da vi ankom kampanjeplassen skjønte jeg hvorfor. Området var nesten mørklagt, strømmen var kuttet. Rundt oss satt og stod ca. 6000 mennesker, plassen var pakket. Skulle muligheten for å forkynne evangeliet til så mange mennesker gå tapt?

I kanskje halvannen time stod lovsangsteamet på scenen og sang, danset og spilte uten høyttalere. De kristne i den store forsamlingen sang med og bygde opp forventningen og spenningen. Til slutt, etter et møte med en lokal leder og noen telefoner til kraftselskapet kom strømmen på, og jubelen nådde til himmels!

Etter mer lovsang entret Hans Martin scenen. Denne kvelden talte han om David og Goliat, om hvordan Gud ser til hjertet. Hvordan Gud overvinner kjempene i livet ditt, om det er sykdom, utfordringer eller demoner. Med entusiastisk preken og dramatisering tok folkemengden til seg budskapet.

Det ble tydelig ved at mange også denne kvelden tok imot Jesus, og da invitasjonen til forbønn for syke kom, strømmet folkene frem. Mødre kom med barna sine, desperate etter at Jesus skulle røre ved dem, gamle, vanføre og blinde var der også. Det var utrolig å få lov til å på Jesu vegne be for og legge hendene på disse menneskene som roper på verdens frelser.

Flere mennesker ble helbredet og demonbesatte ble fri, men da tiden for vitnesbyrdene kom, kom vi så vidt i gang før kraftselskapet fant det for godt å kutte strømmen igjen, men da hadde Jesus allerede slått på sitt lys i mange menneskers liv. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter