Byen ingen orket å dra til

Det var spesielt å kjøre de siste kilometerne inn til den muslimske landsbyen Gayeri. Lokale kristne møtte oss på motorsyklene deres, og sammen kjørte vi i en saktegående parade inn i byen mens de tutet i begeistring. Aldri hadde noe slikt som dette skjedd i byen deres!

Vi hadde en kort visitt innom byens politisjef før vi kom oss i hus, fikk i oss en norsk viltgryte og byttet klær. En times tid etterpå gikk veien videre til kampanjeplassen. Her var møtet allerede i gang. Lovsang til Jesus runget over høyttaleranlegget. Scenen så ut som om den stod på toppen av grunnmuren til et hus, selv om den nok var laget for anledningen. 40-50 lokale kristne danset til musikken og spredte liv og glede. Rundt dem på alle kanter, var ca. 4000 fremmøtte.

Etter en lang runde med presentasjoner av pastorer, mer sang og dans, kjørte Hans Martin på. Han fortalte sin egen historie, hvordan pastorsønnen ikke ville være en kristen. Både barn og voksne lo godt da den Hans Martin demonstrerte hvordan han som «hiphopper» hadde gått rundt og «beatbokset». Det lyste i øynene deres og de «slukte» alt han sa.

Har du hørt Hans Martins historie, vet du hvordan den ender. Han tar imot Jesus på en hjelpesendingstur til Latvia. – For hvis det er sant at Jesus lever, at det de kristne tror på er ekte, da vil jeg jo ha det.

Slik endte det med mange av kveldens tilhørere også. Hans Martin forklarte enkelt evangeliet, før han utfordret folk til å tro på og ta imot Jesus som sin frelser. Over hele plassen gikk hundrevis av hender i lufta. Det var så mange at jeg stod og lurte på om de hadde forstått spørsmålet eller ei. De nyfrelste kom frem og fylte ut oppfølgingskort, deretter var det tid for å be for syke.

Forbønnen for syke skjedde i en lang fellesbønn fra scenen. Planen hadde vært at lokale forbedere skulle gå og be for hver enkelt, men i kaoset som fulgte så det ikke ut som om det skjedde. Men at Jesus gikk inn i folkemassene og helbredet mennesker var det ingen tvil om! Flere mennesker kom opp og vitnet om at Jesus hadde helbredet dem.

Mer enn én gang satte Hans Martin i gang å danse med afrikanere som ikke hadde hatt mulighet til å bevege seg slik på lenge. Ei dame hadde nesten ikke kunnet se da hun kom på møtet. Hun hadde ikke klart å se Hans Martin. Nå så hun han klart og tydelig, både gjennom «hvor mange fingre ser du nå-testen», og ved å sette pekefingeren hennes rett på nesa til Hans Martin.

Vel tilbake på gjestehuset var vi enige: Den først kvelden hadde vært mye mer enn vi kunne håpet på. Vi takker Jesus for at han elsker disse menneskene, og nå viser seg selv, sin kjærlighet og sin makt for tusenvis av mennesker.

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157665085312055″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»India 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Fakta

  • Gayeri er en landsby i Burkina Faso med ca. 30 000 innbyggere i byen og de omkringliggende områdene.
  • Landsbyen ligger godt utenfor all farvei, og ingen vestlige evangelister hadde tidligere hatt korstog eller kampanje her.
  • Flesteparten av innbyggerne er muslimer, men det er fire menigheter i området. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter