Fikk en million kroner i arv fra ektepar

Karla og Oscar Buli hadde et sterkt hjerte for misjon. Da Karla gikk bort i en alder av 94 år hadde ekteparet satt av rundt 1 million kroner til misjon gjennom Troens Bevis Verdens Evangelisering.

– Oscar kom fra Kvås i Lyngdal, og Karla kom opprinnelig fra Flekkerøya. Men de bodde i Vågsbygd og gikk i Betania i Kristiansand, forteller Karlas svigerinne Ågot Buli, som også bor i Vågsbygd. Ågot var gift med Oscars bror, Odd.

– Oscar var krigsseiler og hadde krigspensjon, fortsetter hun. Han kom fra en kristen heim i Kvås i Lyngdal, og han og broren var de beste kamerater. Så vi var veldig mye sammen som ektepar.

– Hvordan vil du beskrive Karla og Oskar?

– De var stille og rolige folk. Veldig greie!

Men i motsetning til Ågot og Odd, som fikk seks barn, hadde ikke Oskar og Karla barn selv.

– Men de var veldig glade i barn og veldig generøse som ektepar, legger hun til.

Oskar og Karla var også to lengre turer i USA, der de bodde i Brooklyn i New York i til sammen 14 år.
Norsk-amerikaneren Jack Lorentzen forteller i en e-post fra USA at Oskar og Karla var svært gode venner av foreldrene hans

– Foreldrene mine traff hverandre gjennom dem. De var vitner da foreldrene mine giftet seg, og om jeg ikke tar feil, tror jeg at de sponset foreldrene mine, hver for seg, så de kunne komme til Amerika. Foreldrene mine var Aasne og Harold Lorentzen. Oskar og Karla var også svært gode venner med Myrthel og Andy Andersen. De besøkte hverandre hele tiden i hverandres hjem inntil de to andre parene reiste tilbake til Norge. Sist jeg så Karla og Oskar var da jeg var i Norge for 40 år siden!

Han bekrefter også at ekteparet hadde en sterk tro, akkurat som foreldrene hans, og gikk trofast i kirken mens de bodde i Brooklyn.

– Vet du hvilken tilknytning de hadde til Troens Bevis, Ågot?

– De reiste så lenge de kunne på Stevnene, der de bodde i telt. Jeg husker at jeg var med to ganger mens barna var små, og det ble etter hvert til at jeg ble hjemme. Men mannen min fortsatte å bli med dem, og jeg vet at de trivdes veldig godt i Sarons Dal!

– Kom testamentet deres som en overraskelse på deg?

– Å, nei. Oskar fortalte oss om det da de satte det opp, og vi syntes det var helt greit. Jeg har ikke hørt om noen i familien som har hatt noen innvendinger på det! Og så visste jeg også at de støttet Troens Bevis med gaver hver måned, så vi var jo fullt klar over at misjon var viktig for dem.

Kilde: «Troens Bevis»-bladet for oktober 2015.

Få et gratis abonnement på misjonsbladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter