Hinduen som ble pastor i sin egen landsby

14 år gammel ble den ene armen hans svakere og svakere og legene gav inget håp om at den ville bli frisk. I dag er han pastor i landsbyen han vokste opp i og vi møtte han på pastorskonferansen i Bellary, India der Troens Bevis arrangerte Internasjonal Musikk Festival 15. til 17. januar i år.

Pal Pampapathi (42) vokste opp i en hindufamilie i landsbyen Kampli sør i India omtrent en times kjøring fra Bellary. Like i nærheten av landsbyen ligger Virupaksha-templet som er på verdensarvlisten til UNESCO, og noen timers kjøring vestover kommer du til Goa, Indias store turistmagnet med strender og flotte hoteller. Kampli har i dag rundt 40 000 innbyggere og her er Pal Pampapathi i dag pastor i pinsemenigheten El Shaddai Church. Pal er gift og har en datter på 14 år.

Det var som 14-åring at den ene armen hans begynte å bli svakere og svakere. Til slutt klarte han ikke en gang bruke den til å drikke et glass vann. Ingen av legene kunne hjelpe den unge hindugutten, men i Bellary hadde Pal en tante som var kristen. Hun tok ham med til kirken hun var med i og der ble han salvet med olje og bedt for.

– Umiddelbart skjedde det noe med armen min og styrken kom mer og mer tilbake, forteller Pal med et smil.

– Jeg ble overbevist om at min tantes tro var sannheten og jeg tok imot Jesus som min frelser.

I løpet av noen måneder var armen helt helbredet og Pal ble etter hvert døpt og medlem i El Shaddai Church i Kampli. I dag er han selv pastor i den samme menigheten og er begeistret over å være en av kirkene som samarbeider om den Internasjonale Musikkfestivalen med Rune Edvardsen og band.

– Ingenting lignende har noen gang vært i Bellary eller i dette området, sier han med takknemlighet i blikket.

– Det betyr veldig mye for oss som kristne å stå sammen omdette, og mange hinduer og muslimer kommer til konsertene.

Selv har han leid en liten lastebil og kjører rundt 80 personer fra landsbyen sin til møtene i Bellary hver kveld. Rundt halvparten av dem er hinduer og den første kvelden var det allerede seks personer som gav respons på Runes budskap om å bli kvitt sin syndegjeld ved troen på Jesus.

Menigheten hans er en av mange som står sammen om oppfølgingsarbeidet etter festivalen og den lille landsbyen Kampli har fått mange nye troende som nå går igjennom brevkurset «Det nye liv» på det lokale språket kannada. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter