Tidligere muslimer feirer jul for første gang!

Ahmed er blitt så glad i Bibelen at nå gir han Miracle Channel 100 dollar hver måned for å kjøpe bibler til muslimske TV-seere! Les vitnesbyrdene og se at Jesus er levende og virkekraftig selv 2015 år etter at han ble født i Betlehem!

Haidy fra oppfølgingskontoret til Troens Bevis i Egypt forteller at de hører fra Miracle-seere hver eneste dag.

– Vi gjør mye oppfølging over e-post, Facebook og Skype. Vi ser at nye troende trenger å lære å vandre med Jesus steg for steg. Spesielt fordi praksisen i deres tidligere religion har vært så forskjellig er dette veldig viktig. De må lære å be, hvordan de skal lese Bibelen, og hvordan de kan prate med Gud. Det siste er spesielt nødvendig da de tidligere har vært så redde for Gud. De er ikke vant til å forholde seg til en Gud som er kjærlig og trofast og som står på sine løfter, forteller Haidy på telefon fra Egypt.

Hun sier at en annen interessant utvikling er bruken av en app i oppfølgingsarbeidet som heter What’s App – som høres ut som What’s Up – og løst oversatt betyr «hvordan har du det?»  Det er et gratis program som kan lastes ned over telefonen eller dataen og som setter vedkommende i direkte kontakt med oppfølgingskontoret.

– Det betyr at folk kan ringe oss gratis fra hele verden. Vi har hørt fra Sør-Afrika, Japan, Australia og Europa, men de fleste av telefonene kommer fra Nord-Afrika, Gulfen og Midtøsten.

Haidy legger til at den ustabile situasjonen i Egypt har skapt en ny generasjon med ungdommer, også når det gjelder tro.

– Mange unge fra muslimsk bakgrunn tar sterk avstand fra det de ser rundt seg, både av maktsyke politikere og kaos og overtramp i religionens navn. Det har ført til noe som nesten har vært uhørt i den arabiske verden, en generasjon med ateister.   De unge mister troen sin. Men på bunnen av hjertet har mange av dem allikevel en sterk lengsel etter Gud, og vi ser at det er ungdommer fra denne bakgrunnen som kontakter oss og etterhvert tar imot Jesus. Det er veldig sterkt for oss å oppleve.

Haidy forteller også at TV-programmet «Forbudte spørsmål for ungdom» har ledet dem ut i en ny tjeneste nord i Egypt. Dette området er kjent for å være spesielt fattig. Det er mange koptiske kristne familier i dette området, men de har hatt lite utvikling kulturelt og åndelig på grunn av lite utdannelse og stor fattigdom. Det innebærer blant annet at jentene har det spesielt utfordrende.

– Jentene her har ingen selvbestemmelsesrett. De skal gifte seg, få barn og være hjemme. De får ikke utdannelse, de har ikke rett til å si sin egen mening og de kan ikke si nei til arrangerte ekteskap.
Miracle Channel fikk spesielt mye respons fra jenter i de koptiske familiene i dette området, som satt inne i husene og så på TV-programmene. Responsen var så hjerteskjærende at Haidy og mannen hennes, som begge har vært i fulltidstjeneste som rådgivere over mange år, fant ut at de måtte gjøre noe. Nå reiser de opp til dette området på faste besøk der de underviser familiene, jentene, og ikke minst lederne om kvinners rettigheter og egenverdi. De gir også ut litteratur og bøker om dette emnet.

– Ikke minst forteller vi jentene at de må våge å stå opp for sine egne rettigheter. De må våge å si sine meninger, og de må også begynne å kreve å få utdannelse og mer selvbestemmelsesrett i livet sitt.    
Haidy og mannen vet at det er en lang vei å gå, samtidig som de ser med forundring på hvor raskt utviklingen på mange fronter i det arabiske samfunnet har gått de siste årene. Ikke minst er det en stor forskjell mellom ungdom og familier i middelklassen som bor i byene, i motsetning til de fattige som ikke har utdannelse og muligheter til å komme seg ut av fattigdommen. På bunnen av denne listen er kvinnene.   

Respons fra TV-seere:

Mohamed: Etter å ha studert Bibelen sammen med Miracle Channel i et helt år bestemte han seg for å følge Jesus. Etter at han tok imot Jesus valgte han å slutte i jobben sin av samvittighetsgrunner. Han følte at han lurte penger fra folk på uredelig vis. Nå er han med i en større bibelgruppe og blir også fulgt opp over telefonen.

Ahmed: Han ringte Miracle Channel som følge av TV-programmet «Spørsmål om den kristne tro» med et spørsmål om Bibelen. Han forteller at Bibelen har forandret livet hans. Nå setter han seg ned med sin kone for å forklare Bibelen for henne, og han ringer 3-4 ganger i uken for å få hjelp med vanskelige bibelvers. Han er blitt så glad i Bibelen at nå gir han Miracle Channel litt penger hver måned til bibelspredning blant seerne.

Adel: Adel har lite utdannelse, kun barneskolen. Han er gift og har ett barn. Han har ringt Miracle Channel flere ganger, og han har tatt imot Jesus. Han er veldig ivrig etter å gjøre Gud til lags.  

Kamel: Han har drømmer om Jesus nesten hver dag, men han forstår ikke hva Jesus vil med han. Oppfølgingskontoret har tilbudt å lese Bibelen sammen så han kan lære mer om Jesus, og kanskje han kan få hjelp til å forstå årsaken til drømmene hans. Vi har sendt ham en bibel, og vi fortsetter å snakke med han over telefonen.

Faissel: Han har ringt mange ganger, og han har fortalt oss at det er en gruppe på 10 personer som ser på Miracle Channel og kommer sammen for å snakke om Jesus hver kveld. Men de trenger en bibel og en som kan lede dem til en dypere forståelse av Guds ord. Miracle Channel har nå satt dem i forbindelse med en av våre innfødte evangelister som skal treffe dem og følge dem opp.

Ramir: Han jobbet på en våpenfabrikk i hjemlandet sitt. Men på grunn av alle problemene i Algerie bestemte han seg for å slutte i jobben. Han ringte Miracle Channel og sa at han ville følge den rette veien og få fred med Gud.  Vi fortalte han om forsoningen gjennom Jesus og om at han ønsket å gi livet sitt til Herren. Det ville han, og vi ba sammen der han gav livet sitt til Jesus. Han blir fulgt opp og vil få overlevert en bibel.  

Sater fra Jemen: Sater begynte å kontakte Miracle Channel i juni. Han hadde flere spørsmål om den kristne troen.  Han tok imot Jesus som sin frelser, og han blir regelmessig fulgt opp. I høst sendte han Miracle Channel denne oppmuntrende beskjeden: “I dag, den 1. september, feirer jeg at det er første gang jeg opplever denne datoen som kristen! Nå håper jeg at dere vil være med og be om at min kone og barn også må lære å kjenne Jesus.»

Yara: «Må Jesu fred og nåde være med dere. Jeg takker dere fra dypet av mitt hjerte for at dere gikk i forbønn for min mann på TV-programmet «Gud hører vår bønn». Vi har fått bønnesvar og min mann Wassim har det bra etter hjerteoperasjonen. Blodårene er nå åpne og hjertemuskelen er normal.»

*Alle navn er forandret av sikkerhetsmessige årsaker

Troens Bevis sin arabiske kanal, Miracle Channel, har daglige sendinger til hele den arabiske verden. Du kan være med på å støtte dette arbeidet ved å gi en gave til Miracle Channel i dag. 

{snippet gavepopup-dynamisk|GI EN GAVE|0} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter