– Korset ville aldri blitt fjernet fra Sarons Dal

Etter en opphetet debatt har norske myndigheter droppet kravet om at alle norske asylmottak må fjerne kors og religiøse symboler fra mottakene.

Etter henvendelser fra UDI har Troens Bevis Verdens Evangelisering tidligere sagt at de er positive til å stille hallen til disposisjon hvis kommunen ønsker det. Med plass til 1000 flyktninger kan Sarons Dal-hallen bli et av de største akuttmottakene for flyktninger som kommer til Norge.

I forrige uke ble det kjent at UDI sine retningslinjer krevde at alle asylmottak måtte fjerne kors og andre religiøse symboler fra byggene dersom de skulle bli godkjent som mottak. Daglig leder Rune Edvardsen gikk derfor tidlig ut og sa at korsfjerning aldri ville bli aktuelt for Sarons Dal.

– Sarons Dal-hallen ble bygd av kristne mennesker som ville dele Guds ord. Å ta korset ut av hallen vår ville vært som å fjerne rosen fra Arbeiderpartiet. Det er en uaktuell tanke, forklarte Rune Edvardsen i forrige uke til Fædrelandsvennnen.

Selv om det ikke ville være aktuelt å fjerne korset, vil han likevel hjelpe flyktninger og myndighetenes mangel på plass.

– Hos oss er det kjærligheten som regjerer og ønsket om hjelp flyktninger og myndighetenes plassmangel. Kjærligheten kommer fra korset og det vil bli hengende så lenge jeg er leder i Sarons Dal.

UDI kunngjorde mandag at de fjerner kravet om at private organisasjoner som huser flyktninger må fjerne kors og religiøse symboler fra asylmottakene.

– Dette er gode nyheter. At UDI endrer nå sine sine prosedyrer står det respekt av, sier Edvardsen.

saronsdal-hallen

Sarons Dal 

Lite sannsynlig for at det blir akuttmottak i Sarons Dal

– Vi har stilt oss positiv til en eventuell etablering av akuttmottak i hallen. Det kommer ikke til å bli noe akuttmottak uten at det er ønskelig av våre nasjonale myndigheter, og at det skjer i samarbeid med kommunen og innbyggerne.

– Dersom det skulle bli et akuttmottak i Sarons Dal, så ville ikke Troens Bevis drifte dette selv, men stiller bygget til rådighet.

UDI opplyser nå at etableringen av nye akuttmottak stoppes på grunn av den siste ukens kraftige nedgang i ankomster av asylsøkere. Derfor er det lite sannsynelig at Sarons Dal vil bli et akuttmottak for flyktninger.

– Vi har bremset forespørselen om akuttplasser inntil videre. Vi jobber med å få oversikt over behovet for akuttplasser. Samtidig jobber vi for fullt med å få ordnet plasser i ordinære mottak. Akuttplassene skal erstattes av disse, sier regiondirektør i UDI Sør, Tormod Stavenes til NRK Sørlandet.

Troens Bevis er forberedt på at det kan bli behov for flere akuttplasser ved en senere anledning.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter