– Bra at kristne deltar aktivt i fredsarbeid

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, som er en kjenner av Myanmar gjennom sitt mangeårige engasjement, tror Rune Edvardsens besøk til landet kan bli store begivenheter. Han mener det er bra at kristne deltar aktivt i fredsarbeid.

Hvilke forventninger har du til Myanmar nå etter valget?
– Jeg håper og tror at valget representerte et viktig skritt på vei mot demokrati i Myanmar. Valget så ut til å gå riktig for seg, og resultatet er jo en overveldende seier til Aung San Suu Kyi og hennes parti. Begrensningen er jo at hun er ekskludert fra å bli president og at de militære skal ha 25 prosent av setene i parlamentet uten valg. Men hennes parti kan nå trolig danne regjering. Det er viktig at de inkluderer etniske grupper og andre minoriteter. Usikkerheten er selvsagt om noen i de militære blir så bekymret at de gjør et kupp, slik det har hendt tidligere i dette landet.

Hva tenker du om den evangeliske kampanjen Rune Edvardsen skal ha i landet?
– Jeg tror jo at dette kan bli store begivenheter som bidrar til et folkelig engasjement til det beste for landet. Det er viktig at alle gode krefter mobiliseres, det sivile samfunn er en viktig del av demokratiet.

kjellmagne-2

Kjell Magne Bondevik i møte med evangelist og misjonsleder Rune Edvardsen.

Rune kombinerer evangelieforkynnelse og fredsarbeid. Hva syns du om det?
– Det er bra at kristne deltar aktivt i fredsarbeid. Samtidig er det viktig å være seg bevisst hvilken sammenheng man er i. Rune er så klok at jeg er sikker på at han vil respektere den dominerende kultur og religion (buddhismen) i Myanmar, når han samtidig frimodig forkynner det kristne budskap og arbeider for fred. Det er mulig å kombinere dette hvis man er seg situasjonen bevisst og ikke gjør fredsarbeid avhengig av en bestemt tro.

Vi nærmer oss adventtiden og vi nordmenn sitter på den grønne gren. Hva er din utfordring til kristenfolket i den forbindelse?
– Gjennom flyktningkrisen og terrorhandlinger, blir vi minnet om nød og tragedier i andre land. Dette må være en ny vekker for at vi både som enkeltmennesker og samfunn skal gjøre mer for å hjelpe andre, avslutter Kjell Magne Bondevik.

Bidra i vår kroneinnrulling til satsingen i Myanmar

GÅ TIL AKSJONSSIDE

Støtt aksjonen ved å klikke på knappen over, eller ved å sende en SMS med kodeord TRO MYANMAR til 2377. Da bidrar du med 300 kroner,-

Du kan også gi en gave på aksjonskonto 3080 31 01449. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter