Asias generasjoner møter Jesus

Luong er en 11 år gammel gutt i Vietnam. Jojo Lama er en 46 år gammel offentlig tjenestemann i Himalaya. Orranat Sooksawasd og hennes datter Boonyanat har tjent Thailands kongelige familie i generasjoner. I dag takker de alle Troens Bevis sitt brevkurs «Det Nye Liv» for et nytt liv gjennom troen på Jesus.

Hver måned får Troens Bevis en stor bunke med fantastiske vitnesbyrd fra Afrika og Asia. Disse vitnesbyrdene kommer fra elever som har tatt Brevkurset «Det Nye Liv». De fleste av dem har truffet på en av våre innfødte evangelister, eller de har tilfeldigvis kommet inn på et møte der Brevkurset deles ut. Felles for alle elevene er at de har hatt omtrent null forhåndskunnskap om evangeliet. De fleste er vokst opp i familier med andre religioner, men har erfart at de mangler en mening og hensikt med livet. Etter at de er blitt frelst, er som regel deres største ønske at familien også skal bli kjent med Jesus.

En av grunnene til at innfødte evangelister og brevkurset fungerer så flott sammen er at evangelistene kan følge opp de nye troende gjennom brevkurset og få dem med i en menighet. Brevkurset tar utgangspunkt i mennesker som er helt kirkefremmede, og forklarer Guds frelsesplan fra Skapelsen til Jesu oppstandelse. 

Luong Tuan An er 11 år gammel og bor i Vietnam:
«Jeg var alltid redd for noe som jeg ikke visst hva var. Men så begynte foreldrene min å ta meg med på søndagsskolen. Etter at jeg begynte å tro på Gud er jeg ikke redd lenger. Nå kan jeg sove alene. Gud hjelper meg også med ikke å lyve, men å fortelle sannheten. I september fikk jeg Brevkurset «Det Nye Liv». Da jeg var ferdige med kurset ble jeg døpt. Jeg ville bli døpt så jeg offisielt kunne tilhøre Jesus! Tusen takk!»

Jojo Lama er 46 år gammel og bor i Himalaya:
Jojo Lama er en 46 år gammel mann fra Darjeeling som kommer fra en sterk buddhistisk familie. Både faren og forfedrene var buddhist munker. Han jobber som vaktmann for et indisk regjeringseid selskap i Siliguri. Men han har kone og to barn i Darjeeling og er pendler. Jojo pleide å besøke sin kristne venn Vijay når han hadde fri fra jobben. Han pleide å si at alle religioner var likeverdige og at han respektere folk fra alle trosretninger. Men det viste seg at han hadde mange spørsmål, noe som gjorde han mer og mer frustrert. Han pleide å tenke på hvor sjelen hans ville gå etter døden, og han ble mer og mer forvirret. Denne munken hadde mistet troen på sin egen religion, og han søkte etter svarene som ville kunne gi han evig liv.

Det var hos Vijay at evangelistene først traff Jojo. De begynte å dele evangeliet med Jojo og viste han hvordan han kunne finne svarene på spørsmålene sine i Brevkurset «Det Nye Liv». Da han fikk hjelp til å gå i gjennom leksjonene, forstod han evangeliet helt klart. På grunn av sin bakgrunn skjønte han raskt at Jesus måtte blir ofret for våre synder. Han tok imot Jesus som sin frelser den 13. juni 2015. Fordi han kommer fra en sterk buddhistisk familie, har han en tøff utfordring foran seg. Vær med å be om at han kan seire over alle omstendigheter og utfordringer.

Santosh er lærer i Nepal og tilba steiner:

Santosh jobber som lærer i grunnskolen lærer ved grensen til Nepal. Han tilhørte Bihari fellesskapet, var tilhenger av Shiva og tilba steiner. Men han var ikke fornøyd. Troens Bevis sitt team i området traff på han da han helt tilfeldig var kommet inn på en informasjonssamling om kurset. Han fortalte at han fungerte som en åndelig prest i fellesskapet han kom fra, men at han følte at det han gjorde var bortkastet og nytteløst. Han ga andre åndelig veiledning, men selv fikk han ikke svar på egne spørsmål. Han ble værende på møtet der han fikk hjelp til å gå igjennom kurset. Teamet merket seg at han brukte usedvanlig lang tid på å gjøre ferdig leksjonen han holdt på med. Santosh fortalte at det var fordi han mediterte over det han leste. Tilslutt sa han at dette sannelig var Guds ord, og at han hadde aldri hørt det før. Santosh bestemte seg med en gang for å gi sitt liv til Jesus. Vær så snill å be for Santosh.

Mor og datter i Thailands kongelige palass kom til tro:
«Jeg heter Orranat Sooksawasd. Jeg ble født i det kongelige palasset hos familie som har jobbet der i mange generasjoner. Jeg har aldri hatt mulighet til å ta selvstendige valg. Alt er blitt bestemt for meg, og det måtte jeg følge. Jeg har sendt mine døtre til kristne skoler, og slik er vi blitt litt introdusert overfor kristne aktiviteter. Da vi flyttet til en annen provins, fortsatte de på en kristen skole. For meg har dette vært helt tilfeldig, men i ettertid ser jeg at det var en plan med det. Da vi flyttet tilbake til Bangkok, trodde jeg også at det var helt tilfeldig at vi ble naboer med en menighet. Det var noe inne meg som dro meg inn på møte. Der fikk jeg Brevkurset «Det Nye Liv». Da jeg kom hjem, begynte jeg å lese kurset. Jeg tenkte at det var fantastiske historier, og noe i hjertet mitt begynte å åpne seg. Da søndagen kom, gikk jeg på møte igjen. Der tok jeg imot Jesus som min frelser.

Etter at jeg tok imot Jesus følte jeg en dyp fred som jeg ikke kan forklare med ord. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg alltid hadde vært rundt kristne skoler og aktiviteter. Nå tror jeg ikke av det var tilfeldig, men Guds plan for oss. Etter at jeg tok imot Jesus har livet mitt forandret seg fra innsiden, og nå vises det på utsiden! Jeg stoler på Gud i alle ting. Jeg vil gjerne takke dere for brevkurset. Dersom det ikke hadde vært noe brevkurs å få den dagen, skjønner jeg ikke hvordan eller når jeg ville hørt evangeliet til frelse. Nå er jeg et Guds barn! Gud har også talt til meg om å få med meg andre til menigheten gjennom brevkurset, og at jeg skal forkynne evangeliet til frelse for andre. Tusen takk for kurset som fikk meg gjenforent med min himmelske Far!»

Datterens historie:
«Jeg heter Boonyanat Sooksawasd og er datter av Orranat. Jeg ble født i en buddhistisk familie, men helt fra jeg var liten ble jeg sendt på en kristen skole. Der lærte jeg hvordan jeg skulle tilbe Gud. Jeg fikk også lese litt i Bibelen. Men jeg trodde fremdeles ikke at Gud var virkelig. Jeg fortsatte å gå til tempelet for å tilbe idoler. Jeg utførte tempelritualene med å sette fri fugler og fisker. Slik holdt jeg på i mange år, men jeg forstod fremdeles ikke hva som var hensikten med mitt liv.

En dag bestemte moren min seg for å gå til kirken. Da hun kom hjem igjen fikk jeg leksjonene fra Troens Bevis sitt brevkurs. I begynnelsen forstod jeg ikke hva det var, men jeg bestemte meg for å lese gjennom det. Da jeg kom til kirken uken etterpå, var det akkurat som om jeg kunne kjenne Guds nærvær. Jeg kjente kjærligheten og freden som jeg hadde lengtet etter hele mitt liv. Da bestemte jeg meg for å ta imot Jesus. Nå trenger jeg ikke å gå i tempelet lenger. Jeg trenger ikke å utføre ritualer for å bli fri. Jeg har funnet meningen med livet. Jeg har lært å lese i Bibelen, lovsynge og å be. Hver gang jeg gjør disse tingene føler jeg meg så lykkelig. Nå har jeg en hensikt med livet mitt. Jeg vet hva meningen med livet mitt i denne verden er. Jeg lærer hvordan jeg kan ha fred selv om verden er fylt av drama. Nå takker jeg Gud for at Han har en plan for meg. Tusen takk, Jesus! »

Støtt misjonsarbeidet i dag!

{snippet gavepopup-dynamisk|GI EN GAVE|0}

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter