Kvinnen som trosset døden og gikk til pygmeene

Her følger den utrolige historien om en kvinne som trosset døden i en fangeleir. Deretter lette hun alene i skogen i 2 måneder etter pygmeene som lå henne på hjertet.

 

Marie Lugolo Wabiwa traff Aril Edvardsen da han holdt korstog i Kongo i 2002.

Hun var da en suksessfull forretningskvinne og tjente relativt godt på forskjellige foretak. Hun giftet seg og fikk et bra liv som ung kvinne. Men hun var stadig hjemsøkt av drømmer om natten der hun så at hun ble brukt av Gud. Årene gikk og mannen hennes døde av sykdom. Etter en tid giftet hun seg på nytt og fortsatte som forretningskvinne. Også den nye mannen døde av sykdom, og i sørgetiden husket hun ofte drømmene om å være et redskap for Gud.

Skulle drepes
Så kom krigen og hun mistet alt hun hadde til opprørerne. Hun og en gruppe på 50 personer ble tatt til fange og mishandlet i en leir utenfor Bukavu. Opprørerne drepte 5 personer i gruppen hver dag, og da Maries tur kom ropte hun ut av full hals at hun først måtte tale om Gud for hele leiren før de drepte henne. Hun forteller i ettertid at hun var vettskremt, men tok allikevle mot til seg.

Strøm av gråtende soldater
Soldaten som skulle hente dem nektet først, men hun stod på sitt og fikk til slutt snakke med lederen, som samlet flere hundre soldater i leiren til ett møte.

Marie fikk så tale til soldatene som mishandlet, torturerte, voldtok og drepte på de mest bestialske måter.
I over en time talte hun om tilgivelse og frelse før hun ba dem komme frem for å få forbønn. Da kom det en strøm av hardbarkete soldater gråtende bort til henne for å bli bedt for.

Lette i 2 måneder
Deretter ble fangene i leiren satt fri og Marie flyktet videre til hun kom til skogene der pygmeene holder til. Det tok 2 måneder før hun fant dem dypt inne i regnskogen.

Marie hadde ikke penger til å reise hjem for å få samlet litt forsyninger å dele ut, så hun solgte de siste klærne hun hadde for å hjelpe pygmeene i deres store nød. Hun besøkte også noen kirker der hun ba om hjelp, men de sa bare at hun hadde tatt på seg for stort ansvar.

Så traff hun Aril Edvardsen da han holdt korstog i Kongo i 2002. Sammen med høvdingen for pygmeene har de nå fått hjelp og flyttet mer ut av skogene til områder der de kan dyrke litt jord. Troens Bevis har også skaffet dem korn til å så med, hakker til å rydde jorden og macheter til å drive frem eget land.

Fra 350 til 5000 familier
Da Troens Bevis først traff Marie hadde hun 350 familier hun hjalp. Nå har hun og medhjelperne kontakt med 5 205 familier, som teller 20 820 personer til sammen, fordelt på 69 bosetninger.

– I dag går også pygmeer på skole, takket være støtten fra Troens Bevis. Jeg tjener til Guds ære, og Jesus fra Nasaret kalte meg. Gud er god. Når jeg var der sist kjøpte vi presenninger av plast slik at de fikk tak over hodet når regnet kommer og noe mat. Disse folkene er så fattige at de ikke har klær. Så nå hjelper vi dem til selvhjelp, sier Marie i en rapport til Troens Bevis nylig.

Ville også hjelpe
En av personene som nå hjelper henne er Deogracias Kizungu. Han ble forbauset da han så hvor mye en kvinne kunne utrette.

– Jeg var forbauset over å se at en kvinne utførte et så stort arbeid med å forkynne til pygmeene. Jeg tenkte på meg selv og forsto at jeg og min menighet ikke hadde gjort noe for å bringe pygmeene evangeliet. Jeg fant det riktig å hjelpe Marie i hennes store oppgave. Jeg er evangelist og i utviklingsarbeidet lærer jeg pygmeene å lage ting som de kan selge, for eksempel såpe og lignende, forteller Kizungu.

Nå får han også støtte ifra Troens Bevis til å hjelpe pygmeene til Marie.
For å se hvordan du kan være med å støtte innfødte misjonærer; klikk her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter