Flyktningstrømmen fortsetter i lang tid fremover

Troens Bevis har til nå samlet inn omkring 170 000 kroner til våre evangelister og deres arbeid i den enorme flyktningstrømmen som passerer dem i Kroatia, på grensen mot Serbia.

Våre tre evangelister i Kroatia er alle ute ved «frontlinjen» for å gi flyktningene som er på vei til Europa fysisk hjelp, kjærlighet og evangeliet. I forrige uke satte vi i gang en SMS-aksjon for flyktningene som til nå har resultert i 170 000 kroner. Bidraget brukes til å trykke evangeliseringslitteratur som kan deles ut til flyktningene som evangelistene møter, og til å hjelpe dem med deres akutte behov.

– Dette er ikke bare en flyktningstrøm, men en folkevandring, sier Glenn Tønnesen som er administrativ leder i Troens Bevis.

Se video av folkevandringen:

 Tomislav er en av våre tre evangelister i Kroatia.

– Myndighetene har lagt restriksjoner og evangeliseringen må derfor foregå en-til-en situasjoner. Politiet slipper periodevis inn grupper med 50 personer av gangen, som er antallet for å fylle en buss. Det er en veldig trengsel her, forteller Tomislav. – Selv stod jeg like ved sperringen da et trykk fra folkemengden sprengte barrikadene. Jeg var nær ved å bli tatt av strømmen.

– Hver dag hjelper jeg flyktningene. Vi holder på fra morgen til kveld og er kun hjemme for å si god natt til barna og for å sove. Søndagen har jeg fri for å ta meg av pastorale saker i kirken her i grensebyen Ilaca. Kirken vår blir brukt som et slag feltsykehus for flyktninger i samarbeid med Leger Uten Grenser. Vær snill og be om styrke og visdom for oss og for alle dem som er involvert i arbeidet her.

– Utfordringene vi står overfor på Balkan akkurat nå er neste helt umenneskelige, og vi ber om hjelp i forbønn for oss og for våre medarbeidere. Takk for at dere i Troens Bevis står med oss! Takk for den generøse økonomiske hjelpen! Vi vil forvalte midlene på best mulig måte, og ser for oss at dette er en situasjon som blir langvarig. Ettersom høsten nå også har nådd Balkan, blir det kaldere, og spesielt nettene er kalde. Derfor vil behovet av hjelp øke etter som ukene går. Takk igjen for at dere står med oss.

Støtt aksjonen:

Støtt evangelistene våre som møter flyktningene med evangeliet og Jesu kjærlighet. Dette skjer blant annet ved utdeling av evangeliseringslitteratur, samtaler og gjennom å møte fysiske basisbehov.

1.    Benytte vår aksjonskonto 3080 30 42981
2.    Gi 300 kroner ved å sende TRO FLYKTNING til 2377 (Husk mellomrom mellom tro og flyktning. Du kan gi flere ganger.) 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter