Nå kommer flyktningstrømmen til oss

Midtøsten åpner seg på uante måter. Titusener av flyktninger kommer mot oss. Vi når dem akkurat nå med evangeliet ved «porten» til EU-området og vi har en unik mulighet til å gi dem evangeliet på vei til Europa. Vi har nemlig tre av våre innfødte evangelister tilstede midt i «hovedstrømmen» ved grensa i Kroatia.

Vi har en humanitær krisesituasjon i Europa. Land som har vært stengt for evangeliet i århundrer åpner seg nå. Det foregår akkurat nå en enorm folkevandring fra sør opp mot EU-grensen. En av våre feltledere i området forteller:

– Mennesker kommer mot oss i strømmer. Dette er ikke bare en flyktningstrøm, men en folkevandring. Tusenvis av flyktninger fra nasjoner som Afghanistan, Irak, Syria og resten av Midtøsten. De fleste kommer fra flyktningleirer i Tyrkia og flykter pga. «Den islamske staten» (IS) og fra krigsherjede områder som blant annet Syria. De kommer via Hellas, gjennom Makedonia og Serbia og møter oss her ved EU-grensen mot Kroatia. Fortvilte flyktninger ønsker å bygge seg en fremtid i et EU-land.

Våre tre evangelister Sinisa Ljubomiroski (pastor i Christian Fellowship Church, Virovitica), Jelica Domjanovic (evangelist og leder av organisasjonen «Agape Help») og Fericanci Tomislav Mogus (pastor i Evangelical Pentecostal Church, Ilaca) har hendene fulle sammen med deres lokale menigheter.

– Vi var raskt ute med evangeliseringsteam på strategiske gjennomfartsårer ved grensen. Det kommer flere tusen flyktninger hver dag; unge, gamle og til og med babyer. De fleste er muslimer, men det er også kristne, forteller evangelistene. – Jesus var klar til å hjelpe og helbrede alle. Det er vårt ansvar å hjelpe disse, men de begrensede resurser vi har i våre kirker rekker ikke langt. Vi appellerer til dem som har den samme byrde for nødlidende mennesker som Jesus har, så vi kan vise dem Jesu kjærlighet og dele de gode nyheter. For oss kristne var jo Jesus den første flyktning som måtte rømme til Egypt som baby.

Troens Bevis starter nå en digital innsamlingsaksjon der de innsamlede middlene går direkte til våre tre evangelister i området som møter flyktningene med evangeliet og Jesu kjærlighet. Dette skjer blant annet ved utdeling av evangeliseringslitteratur, samtaler og gjennom å møte fysiske basisbehov. Kjell Haltorps evangeliseringsbok «Veien til Gud» trykkes denne uken i 2000 eksemplarer på arabisk.  

Gi flyktningene akutt hjelp, de kristnes kjærlighet og evangeliserende lesestoff til resten av reisen!

Jesu ord gjelder fortsatt: «Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot Meg». (Matt.25.40)

Gi din gave nå
1.    Ved å benytte vår aksjonskonto 3080 30 42981
2.    Gi 300 kroner ved å sende TRO FLYKTNING til 2377 (husk mellomrom mellom tro og flyktning. Du kan gi flere ganger.)

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157658789299329″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Flyktningstrømmen» autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Troens Bevis 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter