45 voldtatte jenter hentet ut av Kongos skoger

Den siste uken har Dina-stiftelsen hentet ut 45 voldtatte jenter fra Kongos skoger. Jentene er mellom 3 og 7 år, og er nå tatt med til stiftelsens mottakssenter for voldtatte jenter i Goma. Soldater fra opprørsgruppen FDLR og fra den kongolesiske regjeringen står bak voldtektene.

1100 kvinner og jenter helt ned i spedbarnsalder voldtas hver dag i Den demokratiske republikken Kongo ifølge American Public of Health (2011). Konflikt og overgrep i provinsene Nord-Kivu og Sør-Kivu øst i landet har drevet millioner av mennesker på flukt. Tortur, tvangsarbeid, væpnede angrep og voldtekter preger hverdagen til disse menneskene.

Dina-stiftelsen har siden 2002 vært en viktig aktør i dette området, og har reddet og gitt hundrevis av kvinner og barn et verdig liv etter vold og overfall. For mange jenter er Dina-stiftelsen eneste mulighet til å få hjelp.

45 nye voldtatte jenter er nå hentet ut fra Kongos skoger. Soldater fra opprørsgruppen FDLR og fra den kongolesiske regjeringen står bak voldtektene på jentebarna. Jentene er mellom 3 og 7 år.

– Vi trenger nå ekstra støtte for å hjelpe disse jentene. Jentene har opplevd mye vondt og trenger akutt hjelp og omsorg. I første omgang har vi behov for 25 000 kroner til madrasser, klær og sko, men vi har også et stort behov for faste støttepartnere som kan ivareta barnas behov i lang tid fremover, forteller Nathalie Edvardsen som er administrasjonsleder i Dina-stiftelsen.

– De voldtatte jentene vil nå få et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn og hjelp til å bearbeide traumene. Jentene vil bo sammen med andre jenter som deler deres skjebne, og få ansatte som tar seg av dem. Jentene får tilgang på psykologhjelp og advokathjelp til å følge opp saken. De som trenger det får kirurgisk behandling ved Panzi sykehus.

Dina-stiftelsen samarbeider med verdenskjente Denis Mukwege, grunnlegger og lege ved Panzi sykehus i Bukavu. Han har blitt en av verdens ledende eksperter på hvordan man skal helbrede indre fysiske skader forårsaket av gruppevoldtekt, og har mottatt flere priser for sitt arbeid.

– Gjennom et samarbeid med sykehuset gir vi jentene en best mulig behandling.

Denis Mukwege var blant annet gjest på Skavlan i oktober 2014 – se hele intervjuet her.

Snur jentenes tragedie om til håp!
– Jentene som er fem år eller mer får starte på en 12 års utdanning som gir de kunnskapene til å unngå fattigdom, holde seg friske og få håp for fremtiden. De får gå 6 år på grunnskole og 6 år på videregående skole, og får lære blant annet fransk, engelsk, matematikk, kjemi, samfunnsfag, geografi og historie. I Goma har vi startet en egen skole for å utdanne jentene våre. Jentene får også opplæring i bruk av datamaskiner og symaskiner, som skal hjelpe de til å få gode jobber i fremtiden, forklarer Edvardsen.

– Jentene vil bo på senteret til de blir store nok til å klare seg selv eller til de selv ønsker å forlate senteret.

Dersom du ønsker å støtte de voldtatte jentebarna kan du gi en gave eller signere deg som fast støttepartner på dinastiftelsen.no. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter