Ny fremtid for voldsutsatte jentebarn

Siste møte under Sommerstevnet i Sarons Dal ble en flott helaften for Dina-stiftelsen og en fin avslutning på Stevnet. Omtrent 1000 fremmøtte fulgte konserten i Sarons Dal-Hallen hvor kjente artister stilte opp for å gi voldsutsatte jentebarn en ny fremtid.

Søndag kveld samlet mange kjente og populære sørlandsartister seg i Sarons Dal for å hjelpe jenter som sårt trenger en ny start. Artistene stilte alle gratis opp for Dina-stiftelsen. Shimmer, Lisa Børud, HEIM, Synnøve Aanensen, Anita Hernes, Tom Magnussen, Rune Edvardsen (leder for stiftelsen) med band deltok på det som var en veldedighetskonsert til inntekt for voldtatte jentebarn i Den demokratiske republikken Kongo.

1100 kvinner og jenter helt ned i spedbarnsalder voldtas hver dag i Den demokratiske republikken Kongo ifølge American Public of Health (2011). Konflikt og overgrep i provinsene Nord-Kivu og Sør-Kivu øst i landet har drevet millioner av mennesker på flukt. Tortur, tvangsarbeid, væpnede angrep og voldtekter preger hverdagen til disse menneskene.

Dina-stiftelsen har siden 2002 vært en viktig aktør i dette området, og har reddet og gitt hundrevis av kvinner og barn et verdig liv etter vold og overfall. For mange jenter er Dina-stiftelsen eneste mulighet til å få hjelp.

– En ære å stille opp for Dina-stiftelsen

– Jeg har fulgt med på det arbeidet som Dina-stiftelsen har gjort gjennom mange år. Når en hører historien til disse små jentene, hva de har opplevd, ser en at det arbeidet Dina-stiftelsen gjør er enormt viktig. Midt i håpløsheten gir de dem en ny start i livet, omsorg og trygghet. Derfor er det en ære å få bidra på denne konserten, forteller Synnøve Aanesen.

Flere av artistene vektlegger at det nytter å hjelpe disse barna i Kongo via Dina-stiftelsen.

– Jeg har vært der nede og sett at det virkelig funker Jeg får lov til å være med å gjøre en person hverdag mye bedre, påpeker Lisa Børud

Flere i Shimmer-koret fra Kvinesdal har opplevd Dina-stiftelsens arbeid på nært hold og ser at det fungerer.

– Å kunne være med å forandre hverdagen til mennesker som har opplevd så mye vondt er en stor glede for oss, forteller Shimmer.

Trond Heim sier at han har sett at støtten nytter.

 – Det forandrer deg for resten av livet å se disse barna i øynene, sier han.

Omsorg og utdanning
– Akkurat nå er det svært mange jenter som har opplevd mye vondt, og som trenger akutt hjelp og omsorg. Seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter. Vi er veldig takknemlig for at så mange flotte artister stilte opp for å støtte Dina-jentene, sier Nathalie Edvardsen, administrasjonsleder for Dina-stiftelsen.

Dina-stiftelsen har to sentre som gir hjelp til 270 voldtatte jentebarn i Øst-Kongo. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn, og hjelp til å bearbeide traumene. Mange av jentene som kommer til sentrene trenger kirurgisk behandling.

Under konserten ble det anledning til å støtte Dina-stiftelsen, og Nathalie er var veldig takknemlig for konsertens resultat.

– Vi fikk inn 160 000 kroner i gaver, boksalg og billettsalg, i tillegg til 40 nye faste partnere. Under Nattåpent i sentrum av Kvinesdal tidligere i uken hadde vi også en stand der vi fikk inn 25 000 kroner. Stevneuken har vært gode nyheter for jentene som hjelpes i Kongo.

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157657365635080″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Sommerstevnet 2015″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter