Musikk-kafé fikk inn over 50 000 til Brevkurset

De fleste dagene under Sommerstevnet kunne kvelden avsluttes med en hyggestund i Musikk-kaféen ved badeanlegget. Lister menighet stilte til dugnad og fikk inn over 50 000 korner til Troens Bevis sitt brevkurs «Det Nye Liv».

Musikk-kaféen under Sommerstevnet i år var et nytt tilbud etter kveldsmøtene. Den var godt besøkt av familier og venner som kunne kose seg med nystekte lapper, en kopp kaffe, blafrende stearinlys og varme toner i sommernatten. Blant artistene som deltok var Elisabeth Botn, Anne Mie Heimvoll, FOLK; Synnøve Aanensen, Rune Edvardsen med band og Håvard og Monika Kilvær.

Fremme ved kaffekokeren kunne Anne-Mie Heimstad fortelle at teltet ble drevet av medlemmer fra menigheten hennes, som er Lister misjonsmenighet.

– Vi foreslo for Troens Bevis at dersom vi fikk lov til å reservere plass til 16 familier på campingen, på vanlig betalingsgrunnlag naturligvis, ville vi gjerne være med å hjelpe til under Sommerstevnet. Jeg tror vi har bortimot 16 campingvogner og telt, og vi kaller det bare Lister-gata, sier hun og ler.

Menigheten deres tok dermed ansvar for driften av Musikk-kaféen, flere av medlemmene har vært med som parkeringsvakter og tre av familiene har vært med som planetledere.

Dermed er det medlemmer fra Lister menighet som har tatt ansvar for servering hver kveld i Musikk-kaféen, steking av lapper og koking av kaffe, pynting med levende lys og rigging og rydding, alt som skal til for å skape en hyggelig stemning.

I en musikkpause tar mannen til Anne-Mie, pastor Rune Heimvoll, ordet og snakker varmt om brevkurset til Troens Bevis.

– Da jeg hørte at det kun ville koste 45 000 kroner å få en ny nettside for brevkurset med en egen app, noe de sårt trenger, tenkte jeg at det skal jeg klare å få inn gjennom uken med musikk-kaféen, sier den omtenksomme pastoren til gjestene rundt bordene.

En kollekt blir tatt opp, og bandet FOLK fortsetter inntil klokken nærmer seg 23:00 og det er på tide å ta kvelden både for campinggjester og tilreisende.

– Jeg mener vi er kommet godt i mål med over 50 000 til brevkurset etter at alle utgiftene er trukket fra, sier Rune Heimvoll fornøyd i etterkant av Sommerstevnet.

– Jeg må også si at når vi camper sammen som menighet og hjelper til, forsterker det samholdet vårt. Samtidig som jeg også vet at når vi hjelper til som vanlige betalende gjester, er vi heller ikke en utgiftspost for Troens Bevis i form av gratis camping og mat. Dermed ser vi på det som en vinn/vinn for oss alle, sier han fornøyd til.

– Jeg kan også legge til at da vi siste kveld i Sarons Dal samlet oss om leirbålet, kom vi frem til at vi hadde lyst til å velsigne de fast ansatte med å invitere dem til julebord i år. Jeg vet at de siste årene har de gjort det rimeligst mulig med middag på bibelskolen og medbrakte kaker, så i år vil vi gjerne invitere dem til ferdig dekket bord!

I 2014 ble det frelst 727 elever gjennom Brevkurset «Det Nye Liv» hver eneste dag! Brevkurset er representert i syv land fordelt på Afrika og Asia. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter