Stor mediedekning av politikermøte torsdag kveld

Sarons Dal opplevde stor interesse fra både riksdekkende og lokal media under torsdagens besøk av Jonas Gahr Støre og Knut Aril Hareide.

NRK linket blant annet live til sin nyhetssending kl. 19:15 fra kveldsmøte  under Sommerstevnet i Sarons Dal torsdag kveld, der de intervjuet politikerne og Rune Edvardsen.

– Det er en veldig stor forsamling – det er sjelden vi politikere møter så mange. Det var ikke en politisk sammenheng, men jeg syns det var flott. Det er uvant, og et uvant tema å snakke til så mange om, men jeg følte det var en raushet her som gjorde at det gikk bra, sa Jonas Gahr Støre til Dagbladet etter møtet.

Både Støre og Hareide svarte på svært direkte spørsmål fra Sten Sørensen under møtet. Her handlet det om alt fra personlig tro, bønn, abort, den kristne formålsparagrafen og politikernes syn på hverandre.

Begge politikerne understreket at selv om de hadde forskjellig syn på flere saker, hadde de stor tillit og respekt for hverandre, noe som viste seg gjennom diskusjoner og samtaler på kontorene og på Stortinget.

Kveldsmøtet begynte med et lengre videointervju med Statsminister Erna Solberg. Da hun ikke hadde anledning til å delta på samlingen, inviterte hun Sten Sørensen til å intervjue henne på Statsminister kontoret med video kamera. Erna Solberg var også åpen og direkte om hvor hun står i dag med sin tro og sin aktive kristne bakgrunn fra ungdommen. – Se intervju med Erna Solberg.

Se møtet:

{snippet video|92479} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter