En bit a himmelen onsdag kveld

Konserten med Sveinung Hølmebakk brakte en bit av himmelen litt nærmere under den en og en halv timers lange konserten. Blandingen av sanger fra han siste CD, humor og litt alvor viste sider av den kjente tenoren som både gledet og overrasket dem som hørte han for første gang.

Gleden over musikken gjenspeilte seg uten tvil i den lange køen som ville kjøpe CD-ene til Sveinung Hølmebakk etter konserten onsdag kveld i Sarons Dal-hallen under Sommerstevnet. Og ved nærmere ettersyn var de fleste aldersgrupper representert i køen, noe som nok ikke skjer så veldig ofte på konserter.

Den kjente tenoren både gledet og overrasket med blandingen av kjente klassikere, gospel og 60-talls rock, noe som også gjenspeilte det brede spekteret av stilarter han behersker. Med morsomme anekdoter om familie og venner mellom sangene ble det også klart hvorfor Kong Harald valgte Sveinung som musikalsk toastmaster til sin 70. års dag.

En del av repertoaret onsdag kveld var også egenprodusert, som for eksempel sangen om relasjonen til hans far da faren ble syk. Eller bursdagsangen, som skulle være skrevet av hans mor, og som tok alle bursdagssanger i norske selskap på kornet, med en god latter. Flere av sangene var også fra den nye Cd-en hans, «Det gryr en dag».

Sveinung Hølmebakk er nok mest kjent fra gruppen Nordic Tenors, som han også er en del av. Men for tre år siden begynte Sveinung å skrive sanger selv, og det førte til at han nå kombinerer en solo karriere med
Nordic Tenors sitt konsertprogram. Som solo artist gjør han et litt annet repertoar, der den kristne troen hans er en viktig del av konserten.

– Jeg liker å synge både viser og sanger fra det typiske tenorrepertoaret, i tillegg til at jeg gjør en god del kristent repertoar på mine konserter. Jeg synger om det som opptar meg, og troen er en viktig del av mitt liv, sa han i forkant av konserten.

Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand, men er født på Karmøy i 1977 med mor fra Feda i Kvinesdal kommune.

Han har tre soloalbum bak seg og har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006.

En tanke kom stadig klarere frem under konserten, at enkelte har fått gaven å gi andre hvile fra hverdagens krav og stress. Og det var nettopp det konserten ble. En liten oase fylt av flotte sanger og gode historier i selskap med en av Norges mest begavede tenorer.

– Dette var den beste og billigste konserten jeg noen gang har vært på, kunne en høre fra nattemørket idet et ektepar gikk mot parkeringsplassen nærmere midnatt. Mer presist kunne det ikke sies! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter