Bønneskolen til oppmuntring og undervisning

Bønneskolen under Sommerstevnet blir besøkt av både unge og eldre. Her er det rask undervisning om bønn, bønneemner blir fremlagt og fremmøtte kan vitne om egne bønnesvar.

– Jeg ble frelst i 1969, rett fra verden, da jeg var 23 år gammel, sier Bjørg fremfor forsamlingen. Hun forteller at hun ble med en kollega på et møte der den da unge forkynneren Kjell Haltorp talte.

– Jeg gikk inn til forbønn etterpå, og Kjell Haltorp ledet meg snufsende gjennom frelseserkjennelsen fra Johannes 1:9, der jeg måtte fylle inne mitt eget navn. Da ble det slik: «Men dersom Bjørg bekjenner sine synder er han trofast og rettferdig så han tilgir Bjørg sine synder og renser henne fra all urett».

– Da skjønte jeg at det jeg hadde fått, det trodde jeg virkelig på, og det har holdt i 45 år.  Jeg er fremme og vitner om det så ofte jeg kan, legger hun til med et friskt smil.

Fredag morgen under Sommerstevnet er det Svein Andersen fra Hermon Forlag som åpner de 45 minuttene som er avsatt til bønneskolen. Han er takknemlig for den gode media dekningen av politikermøtet kvelden før, og synes det er fint at navnet Jesus verserer i overskrifter i landsdekkende media på grunn av møtet.

Forsamlingen denne morgen er en fin blanding av aldersgrupper og kjønn.

Undervisningen fra Sten Sørensen er klar og enkel.

 – Alle har vi noe å gi, sier han. – Peter sa at sølv og gull har vi ikke, men det vi har, det gir vi dere. Hva har vi? Alle har noe. Alle er fylt opp med noe. Vi er ikke tomme. Når vi er ute blant folk skal du gi det du har, oppmuntrer han.

Bønnene er korte og inderlige.  Det blir bedt for sikkerheten til bussene som skal kjøre alle barna på

Planetene på aktiviteter denne dagen. Glenn Tønnessen kan raskt fortelle gledes rapporter fra

Barneplanetene og YouthPlanet, der mange av de unge har rakt opp hånden for å ta imot Jesus, og mange av de eldre ungdommene søker Gud i ettermøtene.

Det blir også bedt for dagens talere, og en mann kan fortelle hvordan han ble helbredet i det venstre øret sitt under et møte med Åge Åleskjær i Trondheim. Åge skal tale denne dagen i Sarons Dal, og han ber om at den samme kraften skal får røre ved mennesker under talen til Åge.

En del bønnelapper blir lest opp, og igjen blir inderlige bønner bedt for ti år gamle Henrik som har kreft, en 52 år gammel mann med kreft som er oppgitt av legene, forbønn for en 16-åring , et ektepar som sliter, en svoger som er blitt alvorlig syk. Listen er ikke så lang, men bønnene er oppriktige og hjertenære.

Det blir også bedt for Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide som var på besøk i Sarons Dal dagen før.

Det blir invitert frem til forbønn, og de som ønsker det får en ekstra bønn der fremme.

Atmosfæren er rolig og fredfylt i det de fremmøtte går ut for å møte dagen. De har allerede hatt dagens første arbeidsøkt i bønnens verden.

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157655617404520″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Sommerstevnet 2015″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Dan Alexander Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter