Med Jesus som forbilde

– Hvis Jesus trengte å bli fylt av Ånden trenger også vi det i dag, sier Jostein Krogedal.

Før Jostein Krogedal slapp til som kveldens taler ble alle tilstedeværende pastorer med ektefeller kalt fram til plattformen i stevnehallen. Forsamlingen ba deretter en bønn om Guds velsignelse for den store flokken av menighetsledere.

Pastor i Betel Trondheim, Frank Erlandsen, opplyste deretter at Betel nå har besluttet å bli partnermenighet til Troens Bevis og stå sammen om misjonsoppdraget, en meget populær avgjørelse.

Arrangement for å fjerne slaveriet i Norge
Jostein Krogedals kone, Brit, fikk deretter ordet og fortalt om et meget viktig arrangement som vil gå av stabelen 1. august dette året.

På ulike steder i Norge vil det denne dagen bli gjennomført ulike arrangementer som vil markere en klar motstand og avstandstaken mot menneskehandel i Norge. Mottoet er å gi sexslavene i Norge friheten tilbake.

Det ble også vist en meget gripende film om Angelica, som ble solgt som sexslave i en alder av ni år, en utrolig skildring av hva enkelte mennesker endog i Norge kan bli utsatt for.

Jesus som forbilde – Fylt, ledet og utrustet
Jostein begynte sin preken ved å fortelle om hvordan han i en alder av 17 år tok imot Jesus og fikk sitt liv forvandlet. Fram til dette tidspunkt hadde han ikke et aktivt forhold til den kristne tro.

– Men det skjedde et mirakel inni meg. Jeg ble født pånytt. Det ble starten. Det er det samme som skjer når et barn kommer til verden. Fødselen er noe fantastisk men det er bare begynnelsen, fortsatte Jostein og leste fra Lukas evangelium kap. 4:1-114, om hvordan Jesus ble fylt av Ånden deretter ledet av djevelen ut i ødemarken for å fristes.

– En avis skrev nettopp at 900 000 mennesker i Norge håper å gjøre en åndelig erfaring denne sommeren. Det fins en stor lengsel i det norske folk etter det som har med ånd å gjøre. Men det å gjøre en åndelig erfaring er ikke bare en følelse eller en «egotrip».

– For Jesus var det å bli fylt av Ånden et mål i seg selv. Det samme med oss. Vi trenger å bli fylt og deretter å vandre i Ånden som Jesus. Jesus vil ta oss fra religion til relasjon. Du kan få et møte med Ham som gjør at ditt forhold til Jesus blir liv ikke en religion, proklamerte Jostein og beskrev hvordan Jesus ble fristet av djevelen gjennom 40 dagers faste.

Det siste ordet er ikke sagt i ditt liv
Jostein fortalte deretter om situasjonen i 2002 da han skulle starte Intromenigheten på Sandnes. Etter å ha opplevd Guds tiltale fikk han en enorm nedtur på linje med Jesu ørkenvandring.

– Ingenting fødes uten smerte. Det du gjennomgår i dag skal du komme igjennom, enten det er sykdom, skilsmisse eller noe annet. Det siste ordet er ikke sagt i ditt liv. Du er velsignet i Jesu navn.

– Gud tillater noen ganger at vi går en rundtur i ødemarken for å forberede oss på ting som skal komme. Jeg elsker ordet «Come back». Noen skal i dag ta opp en tjeneste som har ligget nede. Jesus tar deg i hånden i dag, løfter deg opp og fører deg videre.

Møtet ble avsluttet med forbønn for folk som «befinner seg i ødemarken» og sliter av en eller annen grunn.

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157655937548232″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Sommerstevnet 2015″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Dan Alexander Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter