Rune Edvardsen grep stevnefolket med sin tale

– Jesus var villig til å dø for oss. Er vi villige til å leve for Ham, spurte Rune Edvardsen i sin glitrende tale søndags kveld.

Søndags kveldsmøte ble innledet ved at forfatteren Johan Christian Sandvand fortalte om bakgrunnen for at han har ført i pennen historien om Dina-stiftelsen.
Sandvand har vært i Den demokratiske republikken Kongo og møtt en del av de misbrukte og traumatiserte kvinnene med tilknytning til Dina-sentrene. Det grep hans hjerte og skapte et ønske om å kunne bidra.

– Min tanke har vært å skape livsmot til de traumatiserte kvinnene i DR Kongo, prøve å menneskeliggjøre katastrofen. Jeg ønsker å skape nærhet til en del av de kjempeproblemene dette landet sliter med.

– DR Kongo er det verste landet å bo i for kvinner og Goma, hvor Dina-senteret er lokalisert, regnes som verdens voldtektshovedstad, fortalte Sandvand, som satt igjen med mange sterke opplevelser etter sitt opphold i Kongo.

Boka om Dina-senteret gikk unna som varmt hvetebrød i stevnebutikken under Sommerstevnet.

Mektig vitnesbyrd fra India
I forkant av Runes tale ble inderen Sadhu Chellappa fra Chennai gitt anledning til å dele sitt sterke vitnesbyrd, om sin vei ut av hinduismen og ateismen, til han møtte Jesus og fikk et fullstendig nytt liv.
Sadhu får nå støtte som innfødt evangelist i India. Han har forkynt evangeliet i snart 45 år og sett tusenvis av indere komme til tro på Jesus som frelser.

Etter sin omvendelse opplevde han at folk kastet stein på ham, fanatiske hinduer slo ham og dro ham til politistasjonen. Der fikk han fortelle sitt vitnesbyrd og vitne om sin tro på Jesus. Som følge av det er det i dag etablert en kristen organisasjon blant politifolk i India, der 2 500 bønnefellesskap nå er i full virksomhet.

Gud er hundre prosent
– Når vi snakker om Gud taler vi om store ting. Folkeslag, skarer av mennesker som ingen kan telle, at alle som tar imot Jesus kalles Guds barn, om å gå ut i hele verden, etc.

Slik begynte Rune Edvardsen sin gnistrende tale søndags kveld, hvor han delte noe av sitt hjerte for de unådde, og behovet for at vi som er troende i Norge vekkes opp, og får nød for dem som enda ikke har hørt om Jesus.

– Bibelen sier at Menneskesønnen skal dømme folkeslagene, fortsatte Rune og leste fra Matteus 25 der Jesus sier: «Alt det dere gjorde mot en av de minste av disse Mine brødre, det gjorde dere mot Meg.»

– Gud er alles Far. Vi som Hans barn hører sammen. I lignelsen om hyrden og de 99 sauene ser vi at den bortkomne sauen fremdeles var en del av flokken selv om han var kommet bort. Hva skjedde? Jo, hyrden forlot de 99 for å lete opp den som var kommet bort.

– Alle mennesker har den samme rett til frelsen i Jesus. Gud har ingen favoritter. Jeg tror at det er mulig å vinne denne verden på veldig kort tid, fordi Jesus utgjør en enorm forskjell.

– Hvor er kraften til å vinne verden, spurte Rune, og ga selv svaret: «Den er inni oss. Hvem er egentlig vår hyrde? Jo det er Han som var villig til å dø for alle mennesker. Det er Han som vil gjøre oss til Hans etterfølgere; Han som er Kongenes Konge, Han som beseiret alt det onde.»

Forholdene er omvendt i Norge
– I Norge er forholdene nesten det motsatte av situasjonen i lignelsen om hyrden og de 99. I vårt land er det 1 som er nådd og 99 som er bortkomne. Veldig mange tilhører flokken men er bortkomne og trenger å finne veien hjem.

– Vi har altfor liten tro på det vi holder på med. Men i virkeligheten har vi svaret på alt det mennesker i dag trenger og kan ønske seg. Fordi vi har Jesus har vi svaret for alle mennesker, proklamerte Rune, og minnet om at vi har enorme muligheter.

– Det fins 7 milliarder mennesker i verden i dag. 4,3 personer fødes hvert sekund. På Jesu og disiplenes tid bestod verdens befolkning kun av 175 millioner mennesker.

– I dag fins det 3,03 milliarder mennesker som ikke har hørt evangeliet om frelse i Jesus Kristus for første gang. 1,6 milliarder av verdens befolkning regnes som Jesustroende.

– Det eneste som hindrer oss nordmenn er oss selv. Vi har ingen forfølgelse i Norge og ingen store hindringer for å kunne vinne landet vårt for Jesus, understrekte Rune Edvardsen, og avsluttet sin tale med en gripende bønn om å bli grepet av nøden for landet vårt og de unådde i verden.

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til misjonsarbeidet|0}

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157655757334676″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Sommerstevnet 2015″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie EdvardsenFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter