Fantastiske respons tall fra muslimer

I 2014 var Miracle Channel i kontakt med 2,3 millioner TV-seere. Blant dem fikk 75 tusen personlig rådgivning og forbønn.

Med den nye nett-teknologien har mediebilde forandret seg på mange måter de siste årene. Med sosiale medier kan TV-program nå skape en toveis kommunikasjon mellom studio og publikum. Med rådgivere over Facebook kan TV-seerne fortsette samtalen etter at sendingen er slutt. Det betyr at den målbare responsen har forandret seg. Tidligere måtte en seer skrive et brev, sende en e-post eller ringe dersom de ble berørt av evangeliet under sendingene til Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, Miracle Channel. Men nå søker seerne gjerne opp flere program om temaet som har engasjert dem på vår YouTube-kanal, de kan stille spørsmål under direktesendinger, de kan bli med i studiegrupper på nettet eller ha et personlig møte med en oppfølgingsperson på bakken. På dette vis var Miracle Channel i kontakt med 2,3 millioner seere i 2014. Det var 75 445 arabiske TV-seere som fikk personlig veiledning, 4 697 seere ble disippelgjort med regelmessig oppfølging over lengre tid, og oppfølgingskontorene våre i arabiske land fikk møte 578 seere ansikt til ansikt.

Disse møtene har høy risiko faktor både for oppfølgingspersonalet og seere fra muslimsk bakgrunn. Men de er gjerne nødvendige om personen skal kunne inviteres inn i en hemmelig undergrunnsmenighet eller et husfellesskap.

Her får du møte fem muslimer som nylig har kontaktet oss:

Muslimsk imam:
«Jeg kontaktet dere for første gang for fem måneder siden. Jeg hadde mange spørsmål, og nå har jeg tenkt grundig over svarene som dere gav meg. Er det mulig å ta imot Jesus offer for oss uten å tro at han også er den inkarnerte Gud? Det er det som er så vanskelig for meg å forstå, hvordan Gud kunne sende sin egen sønn for å dø for oss. Jeg vil gjerne forstå sannheten og jeg er veldig takknemlig for at dere svarer på mine spørsmål og forteller meg om Jesus.»

Mannlig seer fra Algerie:
«Jeg er muslim i navnet, men jeg har mistet all tro på Allah etter alt det forferdelige som blir gjort i hans navn. En slik Gud vil jeg ikke tjene. Men etter å ha sett på TV-programmene deres har jeg mange spørsmål om Jesus og det som han lærte. Jeg vil gjerne treffe dere personlig så vi kan prate mer om disse emnene.»

Takknemlig muslimsk innringer:
«Jeg er en muslimsk mann som har mange problemer i ekteskapet mitt. Jeg har sett at dere har flere TV-program om ekteskapelige relasjoner, så derfor tok jeg kontakt med dere. Jeg hadde så behov for å dele smerten min. Men etter å ha sett på programmene deres har jeg mange spørsmål om hva Bibelen sier om Guds hensikt med ekteskapet og familie. Dere fortalte meg også om frelsen gjennom Jesus, og det har gitt meg mye å tenke på. Tusen takk for at jeg kan fortsette å ringe til dere. Jeg vil gjerne være en venn av Miracle Channel.»

Muslim fra Egypt:
«Da jeg ringte dere første gang, prøvde jeg å latterliggjøre troen deres ved å sammenligne Jesus med et lam og hans etterfølgere med en flokk sauer! Men dere tok ikke anstøt, og jeg spurte dere mer om hvordan Jesus kan være Guds sønn. Vi fikk en fin samtale der jeg fikk høre svarene fra et kristent perspektiv. Jeg fikk stor respekt for dere, og vil gjerne fortsette denne dialogen gjennom flere samtaler. Tusen takk!»

Muslimsk seer fra Algerie:
«Jeg begynte å ringe dere daglig for en måned siden. Jeg søkte etter sannheten og jeg hadde mange spørsmål om tro og Jesus sin karakter. Nå håper jeg at jeg kan få komme på et møte i en kirke.»

 {snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til TV-arbeidet|0}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter