Monika og Håvard leder lovsangen under Stevnet

«Gla’ i mennesker og menighetsbyggere, det er noe vi håper kjennetegner oss», sier ekteparet som er blitt kjent for store deler av Norges befolkning gjennom TV-opptredener, konferanser og Stevner. 

Mens musikere tester lyden, sitter Monica og Håvard ned til en rask prat på plattformen i Sarons Dal en varm ettermiddag under Sommerstevnet i 2014.  Omringet av instrumenter og kabler på en støvete sofa, trenger ekteparet et par minutter til å trekke pusten mens de skifter tempo til pause modus.  Dagene kan bli lange for dem under Stevnet med møter fra morgen til sent på kveld. Etter å ha sett Monica og Håvard lede lovsang og synge på møte etter møte, virker de forbausende lite opptatt av lovsangstjenesten deres. For dem er det en av gavene de har fått som de får bruke. De sier at de ønsker heller å være kjent som menighetsbyggere og for sin kjærlighet for andre. For dem er musikken en del av en helhetlig tjeneste i menigheten.

– Mange som kommer til Sarons Dal kjenner oss kun som lovsangere fra scenen under Sommerstevnet, men for oss er fokuset menigheten og mennesker. Selv om vi har holdt på i mange år med lovsang, er ikke det vårt primære fokus, fremhever Håvard.

Både han og Monica har lang fartstid i Sarons Dal. Begge kom til Stevnet med familiene sine som barn og unge, og i dag er det de som bringer tradisjonen videre til sine barn.

– Jeg sang for første gang i Sarons Dal da jeg var 12 år gammel. Da jeg var 14 år gammel ble jeg leder for et kor. Jeg kom med familien min på Stevnene, og jeg føler at jeg er omtrent oppvokst her, sier Monica og smiler.

– Og jeg var fast i Sarons Dal fra jeg var ett til jeg var 15 år. Jeg ble også åndsdøpt i Sarons Dal da jeg var ti år gammel, supplerer Håvard.

– Vi var heldige, for vi fikk smaken på Gudsnærværet her da vi var barn, og det er opplevelser som har vært med å forme oss, er Monica overbevist om.

Til vanlig er de en travel familie med bosted i Strømmen. De har tre barn fra ti til 17 år, og dagene er opptatt av hverdagslivets oppgaver, som hos folk flest.

– Når det gjelder musikk og lovsangstjenesten, er det en unik anledning til å nå ut til folk og formidle Guds nærvær. Det blir jo også en del synging på forskjellige andre arenaer. Vi har vært heldige og fått sunget en god del ganger på Stortinget, alt fra julebord og til bønnefrokoster, og til og med på Slottet har vi fått sunget, ler Monica.

– Men vi føler oss veldig privilegert over å være her på Sommerstevnet. Det er nydelig å se forsamlingen hengi seg til lovsang. Det er fint å få være en del av Troens Bevis. Og arbeidet til Troens Bevis griper oss sterkt, vi får bladet i posten og sitter med frokost og kaffe og leser oss gjennom bladet, tilføyer hun.

De siste 23 årene har de begge vært sterkt engasjert i Oslo Kristne Senter, blant annet som lovsangsledere. I dag er de en del av Romerikskirken. De er tydelige på at de ser på sin tjeneste i menighetene som et privilegium.

– I dag jobber jeg blant annet som musikklærer på OKS sin grunnskole, forteller Monica.

– Her får jeg en unik mulighet til å se barna og ungdommene, formidle kunnskap til dem, utruste dem, gi dem Guds ord på en fin måte og formidle livet.

De fremhever at det er viktig for dem å få være med og utruste unge mennesker til tjeneste.

– Vi blir spesielt begeistret når vi kan fostre frem unge mennesker. Vi burde egentlig alle ha fokus på fostring av nye og unge folk, legger de til.

– Men ingenting betyr mer for oss enn når vi ser at mennesker blir berørt av Gud, enten det er gjennom vår tjeneste eller andre mennesker. Vi ser at lovsang og tilbedelse har en sterk dimensjon som gjør noe med mennesker.

Men vi blir ennå mer begeistret over å se mennesker få smaken på den levende Gud for første gang. Det gir livet mening, samstemmer begge.

– Igjen, alt handler om mennesker, sier Håvard.

– Og for meg er det nydelig å se generasjonene stå side om side og se at Gud berører dem alle, tilføyer Monica.  

– Og det fineste er når vi får tilbakemeldinger fra folk under Stevnet som forteller at de har blitt berørt av Gud og har opplevd Guds nærvær eller blitt helbredet. For oss er dette nydelig å høre!

Håvard nikker.

– Sommerstevnet er jo en viktig misjons konferanse som har store ringvirkninger ut i verden. Et imponerende og solid arbeid. Det er det som inspirerer oss til å komme tilbake flere år på rad. Vi heier på Rune og gjengen her, poengterer han.

I år kan vi igjen se frem til å få besøk av Monica og Håvard Kilvær under Sommerstevnet i Sarons Dal! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter