Tenoren Sveinung Hølmebakk til Sarons Dal

Sveinung Hølmebakk holder en ekstrakonsert under Sommerstevnet i Sarons Dal onsdag 15 juli kl. 22.00. Her vil han synge sanger fra sin nye CD «Snart gryr en dag» som kommer i sommer.

Sveinung var blant annet musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag og er en av de tre medlemmene i Nordic Tenors.

Han beveger seg gjerne mellom opera, soul, gospel og popballader. Med humor, varme og stemmeprakt makter han både å røre og begeistre sitt publikum.  

Da Nordic Tenors for alvor tok av i 2006, valgte Sveinung å legge solokarrieren på hylla.

– Vi ofret alt den gangen. Jeg kunne ikke planlegge en eneste helgetur. Vi måtte ta alle de forespørslene som kom. Etterhvert fikk vi en posisjon som gjorde at vi fikk mer frihet.

For 3 år siden begynte Sveinung å skrive sanger, og det førte også til at solokarrieren skjøt fart.

– Heldigvis kan jeg kombinere mine egne konserter med Nordic Tenors sitt konsertprogram, og det er jeg veldig takknemlig for.

Som soloartist gjør Sveinung en litt annen type repertoar.

– Jeg liker å synge både viser og sanger fra det typiske tenorrepertoaret, i tillegg til at jeg gjør en god del kristent repertoar på mine konserter. Jeg synger om det som opptar meg, og troen er en viktig del av mitt liv.

– Den nye CD´en min gjenspeiler dette. Jeg har alltid hatt stor respekt for Trygve Hoff, og derfor var det veldig kjekt at forlaget hans ga meg tillatelse til å synge «Snart gryr en dag» på min egen dialekt.

Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand men er født på Karmøy i 1977 med mor fra Feda i Kvinesdal kommune.

Han har tre soloalbum bak seg og har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006.

Konserten koster 150 kr,-. Billetter kjøpes ved inngangen til konserten.

Mer info på facebook 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter