Det begynte med så bitte lite

Troens Bevis Verdens Evangelisering hadde sin 50-års markering mandag 18. mai. Kari Edvardsen var den første som talte. Hun fortalte i sin gripende tale at det begynte med så bitte lite. Men nå er virksomheten blitt til en verdensomspennende misjon.

Foruten de ansatte og Edvardsen-familien, kom Anne Marie og Bjørn Bergmann fra Kristiansand, Johan Tobiassen, Kåre Svindland, Marit Rasmussen, Elisabeth Olsen, Anne Moi, Mary Helland og pastor Sofia Bruno fra Kirken i Dalen. Svein Andersen og Jan-Erik Børrestad representerte Hermon Forlag.

 – Vi skal se framover pleide Aril å si. Han var 20 år foran de andre i tid. Det begynte i det stille og vi hadde ikke greie på noe. Gud tok sjansen selv om vi var fattige og ikke hadde penger. Vi har også hatt mange partnere som har stått med i alle år. Dessuten er det en gave fra Gud at Rune overtok. Jeg vil oppmuntre dere i dag til å stå på, for millioner har enda ikke hørt om Jesu, sa en beveget Kari Edvardsen.
 
Før hun fikk blomster som gave, sa styreleder og leder av festen, Sten Sørensen: – Kari, du er ei mor for hele virksomheten. Du betyr så mye for oss. Uten deg kunne aldri Aril ha vært det han var. Du er enestående og det er så godt å se hvordan du støtter opp om Rune og oss alle i Troens Bevis, sa Sten Sørensen.

Rune var nestemann ut og hadde også de unådde som første prioritet: «Oppdraget er ikke fullført! Pappa var så god og oppdatert på unådde folk og stammer, og den interessen har jeg også. Når skal vi få se tallet på unådde gå nedover, har jeg tenkt. Det går motsatt vei og over 3 milliarder har ikke hørt om Jesus på grunn av befolkningseksplosjonen. Vi må akselerere slik at vi kan ha andre tall når vi feirer 75 år.  DNA’ et som ble skapt gjennom visjonen pappa fikk, brenner enda og de gode partnerne er våre ambassadører. Hver dag må være et jubileum for mennesker som skrives inn i Livets bok.

Jeg takker alle som var med og trodde på visjonen. Flere av dere som sitter her i dag tok store avgjørelser. Dere som nå står i det daglige er også gode å ha med å gjøre. Vi må ligge foran i tiden nå når alle fronter tilspisser seg. Samtidig åpnes dørene også på mange felter. Pappa skrev Høsten i flammer i 1968 (gitt ut på Troens Bevis forlag) Vi må ha den samme flammen i oss i dag. Hvis ikke kan vi begynne med noe helt annet, men ingen må bli motløse, avsluttet Rune Edvardsen sin inspirerende tale.»

Rune og Sølvi fikk blomster med denne hilsenen: Vi takker Gud for dere – dere er våre helter!

Bjørn Bergmann og hans kone Anne Marie kom til Kvinesdal i 1964. Han ble forstander i Salem og 50 prosent ansatt i Troens Bevis.  

– Jeg kan huske det første stevnet i september 1964, året før stiftelsen Troens Bevis ble til. Himmelen var åpen og det regnet både regn og nåde fra Gud i møtene. Jeg kom jo for å være en støtte for Aril. Da han fortalte meg om tanker og visjoner sa han: «Jeg har ikke lønn eller hus til deg,» men jeg var jo vant til å jobbe som er fra Sunnmøre. I kjelleren på Åmot jobbet vi med skoesker som arkiv og så hvordan Gud velsignet. Vi har vært ufullkomne, men Han har vært fullkommen. Vi har ikke alltid vært tro, men han har alltid vært trofast. Jeg husker vi gikk rundt på eiendommen vi er samlet på nå, Aril først og jeg etter. I Jesu navn inntok vi området vi nå sitter midt i.  Utviklingen har vært en eksplosjon. Da jeg ble spurt om å være forstander i menigheten Salem og 50 prosent i Troens Bevis som daglig leder, var vi bare tre personer. Dette har vart i femti år. Det er et Guds mirakel, avsluttet Bergmann sin flotte tale.

Johan Tobiassen som var den første sekretær i stiftelsen hilste med disse ord: Det har vært en stor opplevelse å være her. Vi ber mange ganger Gud om å gjøre ting for oss, men han har overgitt noe ansvar til oss også. Han sier: «Bevar Åndens enhet i fredens sambånd». Gud vet hva som har skjedd. Dere nye i Troens Bevis gjør en fin innsats og jeg gleder meg hver måned når jeg får lese publikasjonene dere utgir.

Sofia Bruno, pastor i Kirken i Dalen kom med en glasskrukke med 50 røde hjerter og en gave på 5000 kroner.

– Det er spennende å se hvordan Troens Bevis har vokst fram, for det er et troens bevis. Gud er ikke ferdig, vi kan få oppleve Guds rike i dag. Som menighet vil vi være med de neste femti år, sa Sofia. Vi er en del av dette inspirasjonssenteret og det som skjer her. Evangeliet om Jesus skal ut. Vi er koblet sammen, Troens Bevis og menigheten, vi kan ikke komme fra hverandre!

Lasse Rosten og Glenn Tønnessen fikk hilse til slutt. De var samstemte og enige om at de og vi sammen skulle gå for en dobling og nå dobbelt så mange mennesker som før.

– Neste delmål er å ta antall lønnede innfødte evangelister fra 1008 til 2000. Men dette krever hardt arbeid og nye mirakler. Vi får drive en av Europas mest effektive misjonsorganisasjoner, sa Lasse og Glenn i sin hilsen.

Avslutningsvis ba Svein E. Andersen og Mona Edvardsen Selseng for Rune og Sølvi Edvardsen, Lasse Rosten, Glenn Tønnessen og Sten Sørensen.

Det ble en flott avslutning på en markering av 50 års-jubileet til Stiftelsen Troens Bevis Verdens Evangelisering. En markering i Troens Bevis er alltid enkel og avsluttes med bønn om at Herren skal opphøyes!

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en jubileumsgave!|30000}

Se bildegalleri fra jubileumsfesten:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157652733488858″ flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Troens Bevis 50 år» autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter