Kristne i Nepal slår alarm om barnesmuglere etter jordskjelvet

Barnesmuglere skal allerede være på plass i Nepal for å utnytte kaoset etter jordskjelvet som rammet landet 25. april. Nå ber lokale troende i Nepal om at kristne verden rundt danner en bønnering rundt landet.

– Barnesmuglerne er nå blitt mere aktive og farligere ved at de også tilbyr hjelp og bygger tillitt, sier Bhuvan Devkota ifølge CharismaNews.

Han leder organisasjonen New Light Nepal som holder til i Katmandu. New Light Nepal jobber mot barnesmugling og menneskehandel, og slår nå alarm om den overhengende faren for barn som er adskilt fra familiene sine.

Devkota oppfordrer kristne over hele verden til å be om at de kriminelle nettverkene som driver med barnesmugling skal bli eksponert og for beskyttelse for uskyldige barn.  

– Når en katastrofe skjer, kan barnesmuglere slå til midt på dagen, og de fleste vil aldri legge merke til dem, tilføyer Diana Scimone fra Born2Fly, en partnerorganisasjon for New Light Nepal.

– Barnesmuglerne skjuler seg som hjelpearbeidere, og sier at de «redder» barna. Midt i katastrofen, hvem er det som spør dem etter papirer?

Troens Bevis sin feltleder i Himalaya og Nepal, Dawa Buthia, er på plass i Katmandu der han hjelper med nødhjelpsarbeidet. Han bekrefter at det er kaotiske tilstander og stor nød. Han bekrefter også at minst 600 kristne er omkommet i landet.

– Det betyr mye at dere ber for oss og tenker på oss i disse dager. Flesteparten av de 22 evangelistene som jeg har ansvar for i Nepal, har klart seg gjennom jordskjelvet, men jeg har ikke fått kontakt med alle enda. Jeg drar til en ny landsby i morgen for å hjelpe til med redningsarbeidet. Det er helt kaos her. Folk gråter!, sa han til Troens Bevis kort tid etter jordskjelvet.

Da tsunamien herjet gjennom Asia i desember i 2004, var menneskehandlere på plass innen 24 timer for å plukke opp barn, ofte under påskudd av at de hjalp dem.

Det samme skjedde under jordskjelvet som rammet Haiti i januar i 2010.

– Menneskesmuglerne kom svevende inn for å stjele barn, helt åpent og med trillebårer, sier Diana Scimone.

Barnesmuglere tiltrekkes av naturkatastrofer fordi barn blir adskilt fra foreldrene og vandrer ubeskyttet rundt i gatene sammen med tusenvis av andre, som også plutselig er blitt hjemløse. De som vanligvis ville stoppe barne- og menneskesmuglere på åpen gate, slik som politi og militære og andre håndhevere av loven, er opptatt med nødhjelpsarbeid.

Barnehandel i Nepal har økt de siste årene. I 2013 ble det rapportert at 7000 til 12000 barn blir smuglet ut av Nepal hvert år til land som Bangladesh, India og De Arabiske Emiratene, hvor barna hovedsakelig blir utnyttet i den kommersielle sex-industrien, ifølge en rapport fra den britiske organisasjonen Child Reach International.

Og barnesmugling er bare toppen av isfjellet. I tillegg er 12000 til 15000 kvinner offer for menneskehandel i Nepal hvert år, og en mengde fattige nepalske menn lokkes inn i slavekontrakter i andre asiatiske og arabiske land der de blir holdt fanget.

– Vi tror at bønn kan være med på å stoppe menneskesmuglere midt i handlingen, sier Nicholas Canuso, lederen for en strategisk bønnebevegelse mot slavehandel og menneskesmugling, til CharismaNews.

– Vi har erfart at lovens håndhevere og de som jobber mot menneskehandel har vært vitne til den direkte effekten bønn kan ha på menneskesmugling når bønn blir brukt strategisk, sier han.  

– Bønn er et kraftig redskap når den får virke sammen med Guds hjerte for rettferdighet.

I tillegg til å be for Nepal og befolkningen kan du også støtte nødhjelpsarbeidet gjennom våre nepalske evangelister med en gave. Behovene er enorme!

Bruk kontonummer: 3000 37 32769. Merk gaven med «Jordskjelv», så formidler Troens Bevis støtten videre til evangelistene. Du kan også gi 200 kroner over mobilen ved å sende TRO (mellomrom) 200 til nummer 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter