Foreløpige tall: 600 kristne døde i Nepal

Vi har daglig kontakt med våre to feltledere i Nepal som har ansvaret for oppfølingen av våre 52 evangelister i landet.

– Sudip Khadka, som er bosatt i Norge med sin kone, har nå reist ut av Norge. På grunn av manglende visum er det en fare for at han ikke får komme inn igjen i Norge, og det er derfor en sjanse for at han ikke vil får se igjen sin familie med det første. Troens Bevis har ikke lykkes å komme i kontakt med Sudip i helgen, og det er uvisst hvordan det står til med de fleste av evangelistene som Troens Bevis gir støtte til.

I en telefonsamtale lørdag ettermiddag sier Dawa Buthia, som oppholder seg i Katmandu og hjelper med redningsarbeidet: «Det betyr mye at dere ber for oss og tenker på oss i disse dager. Flesteparten av de 22 evangelistene som jeg har ansvar for i Nepal, har klart seg gjennom jordskjelvet, men jeg har ikke fått kontakt med alle enda. Jeg drar til en ny landsby i morgen for å hjelpe til med redningsarbeidet. Det er helt kaos her. Folk gråter!»

 Dawa ble selv litt skadet i skjelvet da han oppholdt seg i en kirke da jordskjelvet inntraff.

– Evangelistene våre trenger sko, mat , kontanter og hjelp til å bygge opp krikene og hjemmene sine. I løpet av to-tre dager tar jeg den 22 timers lange turen med bil til Nord-India for å hente ut penger som jeg vil ta med tilbake til folk i Nepal som trenger hjelp.

– Anslagsvis er 600 kristne døde i Katmandu. Landsbyer omkring vet jeg fortsatt ikke noe om. Det var gudstjenestetid på lørdags formiddag da skjelvet rammet oss, og mange kristne var derfor samlet i kirkene sine som kollapset over dem. Lørdagen er helligdag her i Nepal!
 
– Mange kirker er ødelagt. Vi forsøker å normalisere livet så godt vi kan. 30 til 40 prosent av butikker er åpnet nå. Vi lever i frykt for at nye skjelv skal komme. Vi har panikk og angst. Folk her lever på gatene i frykt, men noen begynner nå å trekke seg innendørs.

Hittil har en SMS-aksjon til Troens Bevis innbrakt 140 000 kroner som vil blir gitt til evangelistene som er hardest rammet, inkl. deres kirker. Fortsett å gi til evangelistene! Behovene er enorme!

Gi 200 kroner ved å sende TRO (mellomrom) 200 til nummer 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter