Evangelister rammet av jordskjelv

Troens Bevis støtter 30 innfødte evangelister i Nepal og i tillegg 100 evangelister i Himalaya-fjellene hvorav 22 av disse befinner seg i Nepal og 14 i Mirik, ved den indisk nepalske grense der et nytt skjelv kom mandag kveld.

Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor mange av våre innfødte evangelister som ble rammet av det massive jordskjelvet i Nepal. Telefonlinjene er nede og det er stor mangel på elektrisitet. Så det er vanskelig å opprette kontakt med evangelistene.

Vår hovedkontakt Dawa i Himalaya, som oppholdt seg i Kathmandu, beskriver situasjonen:

– Hele byen er i mørklagt. Det er full panikk. Telefonene fungerer ikke. En generator gjør at internett fungerer her og nå, men hvem vet når drivstoffet på kan være ferdig. Det har gått nesten 14 timer siden det massive skjelvet fant sted, men hjerteslagene er fortsatt ikke i kontroll. Sykehusene er nå flyttet ut i gatene. Vi må be for de som gråter, og prøver å finne ut sine kjære kropper i ruiner.
27. april på kvelden skjedde et nytt jordskjelv med episenter med styrke 5,2 i Mirik hvor de har treningssenteret for innfødte evangelister:

– Panikken spredte seg og folk rømte fra husene sine. 72 timer med et folk i sjokk er mye. Det er et stort mirakel at basen vår ikke er skadet og at vi alle er trygge. Vi takker for all støtte. Nå er det tid til å hjelpe ofrene, åpne våre hender og be sammen, skriver vår hovedkontakt Dawa tirsdag ettermiddag. Vi prøver nå å få kontakt med Dawa.

En annen av våre evangelist-feltledere, som tidligere har fått støtte fra Troens Bevis og som nå er blitt selvstendig skriver:

dawa-ber 

Dawa ber sammen med en familie som har mistet hjemmet sitt i jordskjelvet.

– Dette er en stor tragedie. Lørdag klokken 12 forkynte jeg i min datters kirke da vi plutselig ble rammet av et jordskjelv. Det føltes som at jeg var på en berg og dalbane. Jeg ble kastet fra ett hjørne til et annet. Men alle våre evangelister er heldigvis i god behold. Det var husene som var bygget av gjørme, og de eldste husene som kollapset. Alle byene hadde samme skjebne. Andre distrikter som Nuwakot, Gorkha, Dhading, Kavre og Sindhupalchok har også lidd store skader. Vi har mistet to kirker i to østlige bydeler. Også to pastorer har mistet huset sitt. Tre kirkemedlemmer i Ramechhap-distrikt døde da huset kollapset over dem. Dette er så trist! Vennligst be for vår kirke! På grunn av jordskjelvet måtte vi rive store deler av kirken vår. Det vil ta over to måneder å fikse og koste oss rundt 2 millioner rupees. Vi har over 300 medlemmer. Vær snill å be for oss, og for situasjonen i Nepal.

Følger situasjonen fra Norge
Sudip Khadka er feltleder for 30 av våre innfødte evangelister i Nepal og oppholder seg for øyeblikket i Norge sammen med sin norske kone og deres små barn.

– Vi prøver nå via UDI å hjelpe Sudip til å komme ut av Norge, og inn til Nepal. Problemer med forlenget visum i Norge gjør dette vanskelig, sier Glenn Tønnessen som er administrativ leder i Troens Bevis.

– Jeg snakket nettopp med Sudip og han har så langt kun greid å få kontakt med en av våre evangelister. Vedkommende har det bra, men Sudip frykter om noe kan ha hendt med noen av de andre evangelistene, og han prøver hele tiden å få kontakt med dem.

Sudip er også grunnleggeren av Compassion for Asia. Organisasjonens første barnehjem ble bygget i 2001. Fire år senere giftet han seg med Anne Lise fra Stavanger og i 2006 fikk de to bygget barnehjem nummer to. De oppholder seg for øyeblikket i Norge.

sudip

Troens Bevis sin feltleder i Nepal, Sudip Khadka.

– Vi er jo takknemlige for at vi ikke opplevde det voldsomme jordskjelvet, men vi er selvfølgelig frustrerte over at vi ikke får hjelpe alle de vi er glade i. Det er svært tøft for oss å være så maktesløse. Alle barna overlevde, men det er jo nå barna trenger oss mest, sier Khadka. Jeg vil så gjerne reise til Nepal nå.

– Begge barnehjemmene har store skader. Barna våre og de fleste andre har bodd ute om nettene siden lørdag. Det er enda etterskjelv og grunnen rister. De kan hente vann fra vår og naboens brønn og de har nok ris til å spise i en uke. Veiene er ødelagte, men internasjonale hjelpemannskaper er på vei. Det kan ta måneder før alt er ved det normale. Jordskjelv er vanlige i Nepal, men 7.8 er temmelig høyt.

Nyhetskanalene formidler at nærmere 5000 er døde og flere tusen skadet, men disse tallene vil nok stige, ettersom det mangler rapporter fra flere deler av landet. Mange av våre folk har mistet hjemmene sine og trenger nok hjelp. Flere av kirkene som de har ofret og arbeidet  hardt for å bygge, er rast sammen.

Kan du gi en gave som vi kan sende videre til evangelistene våre i Nepal? Vi ønsker å hjelpe dem som er sterkest rammet. Din gave vil bli formidlet videre til feltleder Sudip og til evangelister i Nepal.

{snippet gavepopup-dynamisk|Støtt nå!|30000}

Se Sudip ta oss med til evangelistenes arbeid i Nepal:
{snippet video|91989}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter