Fra Inkarnasjon til troen på himmelen

I dag bringer Brevkurset «Det Nye Liv» troen på en levende Gud og himmelen til flere tusen hinduer i India. 

Troens Bevis har drevet misjon i India siden 1963. Gjennom årene har flere tusen indiske evangelister fått fast underhold, tusener av menigheter er plantet og store kampanjer holdes hvert eneste år i samarbeid med våre indiske partnere. Men behovene i verdens nest største land er langt fra mettet. Av en befolkning på 1 milliard er kun 2,3 prosent nominelle kristne og ennå færre kjenne Jesus som sin frelser.

Da Aril Edvardsen var på sin første misjonsreise til India i 1969, skrev misjonær Elna Andersen Nedou følgende i et brev til Troens Bevis:

«For noen år tilbake, i 1963, var vi en håndfull Herrens tjenere som satt i et telt ute i en landsby, hvor vi hadde vår campingplass. Før bønnemøtet leste jeg et brev som jeg hadde fått fra Aril Edvardsen, hvor han meddelte at Troens Bevis Verdens Evangelisering ville hjelpe med å underholde flere evangelister. Vi hadde lenge ønsker og bedt om å få nåde til å innta nytt land for vår Frelser så kjær. Nå hadde bønnesvaret kommet.»

Samme året trykket Troens Bevis opp 3-4 millioner traktater på fem indiske språk. Verken på det tidspunktet eller senere er Troens Bevis sitt navn å finne i India. Som alle andre steder der Troens Bevis virker, bygger Troens Bevis ikke sin egen virksomhet, men hjelper nasjonale med å bygge landets egne menigheter og tjenester ut til folket.

En av virkegrenene i India som høster spesielt mye frukt er Troens Bevis sitt Brevkurs «Det Nye Liv». Kurset blir brukt av våre evangelister, men også av ungdomsgrupper og andre troende som gjennom brevkurset får et sterkt redskap til å drive oppsøkende virksomhet. Mange som kommer til tro forteller at de fikk brevkurset da evangelistene besøkte skoleklassen eller arbeidsplassen deres med tilbud om kurset. I tillegg er brevkurset også en god måte å følge opp nye troende etter Rune Edvardsens  kampanjer. På dette viset får de nye troende en god innføring i den kristne troen og de får personlig kontakt med en veileder. En stor andel av elevene blir døpt og medlem av menigheter når de er ferdig med brevkurset. Troens Bevis har i dag åtte oppfølgingskontor på verdensbasis, i tillegg til hovedkontoret i Sarons Dal.   

Hemmelig liv med Jesus
Her er historien til en av Brevskole-elevene i India som ble en troende etter kurset:

Jeg heter Kongara Ravi Prasad og er 28 år gammel. Faren min er forretningsmann og vi selger sement og stål. Min mor har en administrerende stilling ved sykehuset. Jeg er deres eneste sønn, og etter å ha tatt en forretnings grad på Universitetet, hjelper jeg min far i familiefirmaet. Vi er hinduer og tilber Vnekataeswara og besøker tempelet hans hvert år.  Men den 14. november i 2012 fikk jeg besøk i butikken vår mens min far hadde lunsj. To unge menn fra en kristen menighet kom og spurte om jeg ville lære om det evige liv. Jeg sa at jeg trodde på det som stod i de hinduistiske skriftene, og at vi ville bli født om igjen på denne jorden til andre foreldre.  De sa at det var ikke slik, men at det var evig liv med den levende Gud etter at vi dør i denne verden. Jeg spurte dem hvordan, og de gav med Brevkurset «Det Nye Liv» som de mente ville forklare det.  Jeg tok imot og la kurset til side på pulten min og glemte det. Men etter noen dager da jeg lette etter noen papirer kom jeg over kurset på ny. Jeg hadde litt ekstra tid, og bestemte meg for å lese kurset. Budskapet rørte meg sterkt, og etter at jeg hadde fylt ut svarene, begynte det å jobbe i tankene mine. Jeg ringte til de unge mennene som gav meg kurset og ba dem komme og forklare flere ting om livet for meg. De kom allerede neste dag, og fortalte meg flere ting om Gud og Jesus. Jeg forstod hva de sa og tok imot Jesus som min frelser. Jeg kan ikke fortelle det til mine foreldre, så jeg er en hemmelig troende. Jeg kan heller ikke gå i menigheten på vanlige møter, da faren min kjenner mange i byen vår som vil røpe det for han, men jeg går på ungdomssamlingene til Kristus kirken i byen vår. Jeg har også bestemt meg for å bli døpt.

Jeg lever et hemmelig liv med Jesus Jeg vil så gjerne at familien min også skal bli kjent med Jesus så vi alle kan tjene Han sammen uten frykt. Vær så snill å be om at Han vil hjelpe og forandre familien min så vi kan leve for Han.

Brevkurset «Det Nye Liv» fikk 649 004 nye elever på verdensbasis i 2014.  Du kan støtte misjon til verdens unådde ved å gi en gave til Troens Bevis i dag. Hver eneste gave gjør en forskjell!

Tags:
, ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter