Henter inspirasjon til tjenesten i hjembygda fra Sarons Dal

Ekteparet Jorunn og Odd Delviken har vært på Sommerstevnet i Sarons Dal i 41 år. Det har ført til tverrkirkelig fellesskap og evangelisering i Skotterud, deres egen hjembygd. For fire år siden fikk Odd kronisk leukemi, men etter forbønn finner ikke legen spor av sykdommen.

Jorunn og Odd er godt kjent i Sarons Dal. De var på sitt første Stevne i 1972. Det eneste Stevnet de gikk glipp av var i 1973.

– Da ble nemlig vår sønn, Ole Christian født, ler Odd.

I 2014 var de igjen på Sommerstevnet i Sarons Dal med datteren Heidi, svigersønn Trond Inge og to barnebarn, Mika og Jemima. Sønnen Ole Christian og hans familie besøker gjerne også Sommerstevnet når det passer, legger faren til.

– Det begynte med at vi fikk høre om Aril Edvardsen og Dypere Liv-konferansen gjennom noen venner som var blitt veldig fornyet i sin tro og åndsdøpt, og som sa at vi måtte reise til Sarons Dal. Vi reiste ned til Sommerstevnet, og der fikk vi oppleve den karismatiske vekkelsen, forteller Jorunn. Både hun og mannen har bakgrunn fra Indremisjonsmiljøet.

– Det som virkelig imponerte oss, og som vi tok med oss tilbake til Skotterud, var det tverrkirkelige fellesskapet, forteller Jorunn.

Det førte til at ekteparet har hatt husmøter en gang i uken og er med blant annet med i en tverrkirkelig bønnesamling en gang i måneden.

– Husmøtene våre har forresten vokst ut av huset vårt, nå leier vi lokale på Saniteten, supplerer Odd.  

– Også er vi i sentrum av Skotterud en gang i uken der vi steker vafler og evangeliserer, sier det samkjørte ekteparet som vært gift i 48 år.

– Det som har fulgt oss fra Sarons Dal er å samle alle kristne på et sted, det ville vi være med på.

– Vi har også hatt besøk av Kåre og Eivind i sin tid (far og bror til Aril Edvardsen), det var veldig fint. Edith og Øystein Sandtorv har også besøkt fellesskapet vårt.

De forteller at de har også vært med som veiledere under Sommerstevnene i Sarons Dal der de fikk være med på å lede flere til frelse, blant annet flere narkomane.

– Det var da Ivar Høy var leder for forbønnstjenesten under Sommerstevnet. Nå støtter vi mer opp om barnebarn som er med på Planetene. Våre egne barn, Heidi og Ole Christian, fikk jobb i langkiosken under oppveksten, og Ole Christian hadde faktisk ansvaret for langkiosken i 2-3 år i tenårene. Dermed fikk de også veldig god kontakt med annen ungdom, forteller Odd.

– Også har vi jo vært faste støttepartnere av Sarons Dal i alle år, legger de til.

Hva har Sarons Dal betydd for dere som familie?
– Vi har hentet veldig inspirasjon og kraft og hørt veldig mye bra sannheter fra forkynnerne. I begynnelsen var det over 30 – 40 stykker fra bygda vår som kom til Sarons Dal fast hver sommer. Nå ser de på kristne program på Kanal 10 og ringer oss og ber oss kjøpe med oss bøker tilbake til dem!

For fire år siden ble Odd syk og diagnostisert med den alvorlige sykdommen blodkreft, eller kronisk leukemi. Mange har vært med og bedt for Odd, og han har gått flere ganger til forbønn.

– Nå finner ikke legen spor av sykdommen lenger. Han går til regelmessig sjekk og legen sier at han er den friskeste pasienten han har, forteller Jorunn.

En telefon til ekteparet i januar bekrefter at Odd stadig er like frisk.

– Joda, jeg er like frisk fremdeles, sier Odd fra sitt hjem i Skotterud. Men han er mest opptatt av å fortelle om samlingene hver måned i det kristne samarbeidsutvalget, og at den tverrkirkelige husgruppen har vokst seg ut av huset deres og inn i leide lokaler, som tidligere nevnt.

Entusiasmen for Guds rikes arbeid har ikke avtatt med årene for ekteparet som på beundringsverdig vis lever ut sin tro i lokalsamfunnet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter